wzór upoważnienia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 07 maja 2014, 13:07

Bardzo proszę o wzór upoważnienia osoby pełnoletniej do pobierania przez matkę FA, gdzieś zapodziałam a potrzebuje pilnie
ala@@@

Napisano: 08 maja 2014, 8:24

nie ma w rozporządzeniu ogłoszonego wzoru, możesz przyjąć to co napisze ci uprawniona,ja taka osobe informuję o warunkach otrzymywania FA( bo przedtem wniosek składała matka) w jakim przypadku nie nalezy się FA,że nadal pozostaja na utrzymaniu matki ,czy dłuznik płacił im do ręki kasę, pytam jaki zyczy sobie sposób wypłaty świadczeń ,przeważnie piszą ,że tak jak dotychczas, mam taki druk : uprzedzony o odpowiedzialności karnej z art. 233 Kodeksu Karnego *, oświadczam co następuje....................................................................................
Jestem świadomy odpowiedzialności karnej za złożenie fałszywego oświadczenia.
Jednocześnie oświadczam, ze zostałem/am pouczony/na o konieczności poinformowania o każdej zmianie mojej sytuacji osobistej i majątkowej, która wiąże się z przyznaniem świadczeń z funduszu alimentacyjnego/świadczeń rodzinnych.
…………….……………………………………….

/data i podpis oświadczającego/

* Art. 233 K.K. § 1 – Kto składa zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje nieprawdę lub zataja prawdę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

przyjmujący
GRAS

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x