ELMER proszę o pomoc - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 maja 2014, 12:27

mam pytanie w jakich sytuacjach składa sie wnioski do komornika o prowadzenie egzekucji np. z nieruchomosci dłuznika czy muszę mieć zapytanie od komornik sąadowego bądz us czy taki wniosek o w/w egzekucję bede składała. Jakie uważasz bo przyszli do mnie wierzyciele w obawie ze wystąpimy z wnioskiem o licytację nieruchomosci dłuznika w której zamieszkuje (obecnie przebywa w ZK) i wierzyciele sa tylko zameldowani. Nie bardzo wiem co im podpowiedzieć
ALIGATOR

Napisano: 07 maja 2014, 12:39

Skoro juz wiesz ze dłużnik jest właścicielem jakiegos mieszkania to powinnas poifnorwac o tym komornika i złożyć jednocześnie wniosek o wszczecie i przeprowadze egzekucji z tej nieruchomosci
Jagoda.

Napisano: 07 maja 2014, 12:46

O TYM ZE DŁUŻNIK JEST WSPÓŁWŁAŚCICIELEM wiedziałam juz ok 4 lat informacje wysłałam do komornika po wywiadzie alimentacyjnym ale wniosku o prowadzenie egzekucji z nieruchomosci nie kierowałam czy uważasz ze dokóki ja nie napiszę takiego wnioku nic w tej sprawie się nie bedzie działo a czy wierzyciele też mogą złożyć taki wniosek o egzekucję z nieruchomości?
ALIGATOR

Napisano: 07 maja 2014, 12:48

złożysz wniosek jak cię komornik o to poprosi.
Powiedz im, że może taka sytuacja nastąpić i jak komornik się o to zwróci to wystąpisz o egzekucję
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x