Czy można zmienić oświadczenie om dochodzie nieopodatkowanym - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 28 lip 2017, 10:38

chucky pisze:No w 2014 nie był w składzie rodziny :D więc płacił na osoby spoza :D
ja osobiście liczyłabym jego dochód - skoro powrócił na łono rodziny. Nie brałabym pod uwagę alimentów jakie wówczas na dziecko, z którym dziś mieszka płacił.
No bo tak: Musisz go dodać do rodziny czyli jego dochody też. Bez sensu umniejszać mu z dochodów alimenty i dodać kobiecie do nieopodatkowanych. Prościej jest policzyć jego dochód, to na to samo wyjdzie i jest moim zdaniem bardziej logiczne.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 28 lip 2017, 11:00

Ja wzięłabym oświadczenie jakie wtedy składała tj. dochód nieopod. w postaci alimentów + w punkcie 7.1. wniosku wpisałabym łączną kwotę alimentów na rzecz innych osób. I to wtedy wyjdzie na zero. No i oczywiście trzeba doliczyć dochód ojca.
Marlena1
Praktykant
Od: 28 lip 2017, 10:46
Zajmuję się: ŚW/ŚR?FA/DM/DE

Napisano: 28 lip 2017, 13:21

Marlena1 pisze:Ja wzięłabym oświadczenie jakie wtedy składała tj. dochód nieopod. w postaci alimentów + w punkcie 7.1. wniosku wpisałabym łączną kwotę alimentów na rzecz innych osób. I to wtedy wyjdzie na zero. No i oczywiście trzeba doliczyć dochód ojca.
ale cały czas rozmawiamy o ty, że nie może on odpisać sobie tych aliemntów bo jasno pisze na osoby spoza rozdziny, znowu jest oświadczenie o nieopodat. które wcześniej wypełniała i tam są alimenty wpisane!!
Wiem, że to dublowanie dochodów, ale to nie moja wina że nie uregulowała obecnie sytuacji sądownie. nie ma w oświadczeniu zapisu, że alimenty na dziecko zapłacone przez osobą spoza rodziny, tylko zapis istnieje alimenty na dzieci
oliwia19
Starszy referent
Od: 21 cze 2016, 13:24
Zajmuję się:

Napisano: 28 lip 2017, 14:35

Racja. Nieraz nieźle można się samemu zakręcić :oops: Myślę, że nie można nie brać pod uwagę tego oświadczenia. To był dochód tej kobiety w 2014 r. i już. Nie można go teraz nie liczyć.
Marlena1
Praktykant
Od: 28 lip 2017, 10:46
Zajmuję się: ŚW/ŚR?FA/DM/DE

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x