ja taknatalia1 pisze:Czy osobom, którym wygasł śp z dniem 30 czerwca, potem podjęły zatrudnienie, zrezygnowały z pracy i pobierają SZO, wysyłacie informację o zasadach ustalania i wypłacania ZDO?
tak- ZDO jest dla osób którym decyzje wygasły z mocy prawagosiakops pisze:hej u nas nie ma takich osób co trzeba by bylo wyplacac zdo...czy te sooby co zlozyli po 30.06.2013 r. o szo nie moga przejsc na zdo prawda??to jest tylko0 zasilek dla tych co zabrano sw piel z dniem 30.06.2013 r.??
Ja też tak myślę (rezygnacja z SZO na rzecz ZDO) ale zdania są podzieloneoliwia1234 pisze:myślę że mogą przejść. w czwartek jade na szkole to się dowiem.
nie do końca rozumiem- co budzi Twoje wątpliwości. Czy ta Pani o której piszesz była uprawniona do ŚP ( i czy wygasła jej decyzja)?gosiakops pisze:juz sie pogubilam w tym zdo...bo byla u nas pani co nie ma rezygnacjiz pracy a opiekuje sie starsza osobą.....
tak ZDO tej Pani nie przysługujegosiakops pisze:nie miala zabrane...wiem ze od 2015 roku ma byc zmiana do szo ze nie bedzie potrzebny dokumnet na rezygnacje z pracy///ale w obecnej chwili do zdo sie nie kwalifikuje bo nic wczesniej nie pobierala tak??
Termin na złożenie wniosku to 4 miesiące od dnia wejścia w życie ustawy (Czyli do 15 września) w październiku będzie po ptokachmini mini pisze:a w przypadku kiedy decyzja wygasła w czerwcu, a od lipca pobiera szo, czy taka osoba może np. złożyć wniosek o ZDO w październiku 2014, jak jej się skończy SZO;d
czyli jakby chciała pobierać zdo to musiałaby teraz zrezygnować z szo i złożyć wniosek o zdomini mini pisze:a w przypadku kiedy decyzja wygasła w czerwcu, a od lipca pobiera szo, czy taka osoba może np. złożyć wniosek o ZDO w październiku 2014, jak jej się skończy SZO;d