Czy należą mi się odsetki? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 11 sie 2015, 8:44

OPS przyznał mi odmowe ŚR odwołałam się do SKO ono skierowało sprawę do ponownego rozpatrzenia i tak było 3 razy w końcu OPS przyznał mi ŚR od listopada czy nie powinni mi wypłacić odsetki?
Gość

Napisano: 11 sie 2015, 8:47

jakie odsetki? od czego chcesz odsetek, do ponownego rozpatrzenia nie znaczy od razu przyznania
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2015, 8:50

Gość pisze:OPS przyznał mi odmowe ŚR odwołałam się do SKO ono skierowało sprawę do ponownego rozpatrzenia i tak było 3 razy w końcu OPS przyznał mi ŚR od listopada czy nie powinni mi wypłacić odsetki?
niestety .. odsetek to i SKO nie przyzna ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2015, 8:52

świadczenia mi się należały ja cały czas musiałam pozyczać pieniądze na życie od których musiałam płacić odsetki to skoro OPS tak długo zastanawia się nad tym że mi się należy to chyba powinni mi wypłacić odsetki
Jak ja bym miała oddać za ten okres to oczywiście odsetki bym musiała wpłacić
Gość

Napisano: 11 sie 2015, 8:53

ale nic ci na to nie poradzimy .... nasza ustawa nie przewiduje naliczania odsetek w takiej sytuacji
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2015, 8:54

Jak chcesz odsetki to musisz wystąpić do sądu cywilnego z pozwem przeciwko gminie. Ustawa o SR nie przewiduje wypłaty odsetek dla wnioskodawców.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 sie 2015, 10:42

no ale w pozwie musi być ewidentny błąd organu naruszenie prawa
Gość

Napisano: 11 sie 2015, 10:50

No to już inna kwestia. Z automatu odsetek nie będzie na pewno, ale jak udowodni się przed sądem, że wskutek działania organu poniosło się szkodę to może coś tam zasądzi.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 sie 2015, 11:22

swoich praw "odsetek" możesz dochodzić wyłącznie na drodze powództwa cywilnego....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 sie 2015, 12:11

No ale skoro mi przyznali teraz tzn że ktoś zawalił z OPSu i powinni mi wypłacić odsetki
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x