Czy należy doliczyć do dochodu rodziny staż współfinansowany - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 14 lut 2018, 8:26

A tak z innej strony. Jak przyjdzie rodzic i złoży wniosek na ZR na dziecko lat 19, które chodzi np. do placówki o nazwie "szkoła przetrwania" (abstrahując od tego czy taka istnieje czy nie), to chyba oczywiste jest dla wszystkich, że w celu analizy czy jest to "szkoła" sięgnie się po przepisy zawarte w ustawie o systemie oświaty.

To czemu nie jest oczywiste, że w celu zdefiniowania osoby bezrobotnej, sięga się do przepisów ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy.
jollaa
Starszy referent
Od: 27 mar 2017, 12:36
Zajmuję się: SR

Napisano: 14 lut 2018, 8:40

ja też miałam trochę zawirowań z tymi stażami, bo w mojej gminie spora grupa osób brała udział w projekcie w ramach którego odbywali kursy zawodowe a następnie staż przez 4 miesiące. W czasie stażu byli wyrejestrowani z Urzędu Pracy, staż nie był opodatkowany ani nie były odprowadzane składki - finansowany z EFS.
Prawnik powiedział że nie powinnam robić uzysku, na szkoleniu Mazurkiewicz powiedział to samo więc nie robiłam ale wątpliwości mam do tej pory.
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 14 lut 2018, 8:52

"To czemu nie jest oczywiste, że w celu zdefiniowania osoby bezrobotnej, sięga się do przepisów ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy".
bo ministerstwu chodziło o co innego zapisując to w ustawie i teraz kombinują.
Przecież już od lat jakość prawa tworzonego przez wybrańców narodu jest kiepska. Oni nawet ustawy o "polskich obozach śmierci" nie potrafią prawidłowo napisać.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x