odmówiłam kobiecie prawa do SZO (opieka nad matką) z powodu przekroczonego kryterium. Sprawa poszła do SKO, dalej do sądu i wróciła do mnie w ostatecznej wersji, że SKO przyznało kobiecie prawo do ŚP od 1 lipca w wys. 620 zł (kontynuacja ŚP pobieranego do czerwca 2013 r.).
I moje pytanie brzmi: czy tej kobiecie będzie również przysługiwało prawo do pomocy rządowej w wys. 200 zł?
czy należy się 200 zł
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: czy należy się 200 zł
200 zł przysługuje osobom uprawnionym do pobierania SP, według mnie 200 zł sie należy w Twoim przypadku 123
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ale wiesz, że SKO złamało prawo ewidentnie bo jakby nie patrzeć nie mogli przyznać świadczenia pielęgnacyjnego skoro strona wnioskowała na SZO (kryterium), ja bym do nich zadzwonił i naprostował. A jak nie to zawiadomił prokuraturę. Generalnie takiej decyzji bym za Chiny ludowe nie wykonał. No, ale jeśli jesteście spolegliwi i strachliwi a prawo macie w poważaniu to jeśli płacicie jedno należy się również 200zł.
Walka z wiatrakami since 1998.
kierowniczka stwierdziła, że płacimy, to płacimy.
Fakt, że w sentencji decyzji SKO w ogóle nie odniosło się do SZO, jedynie uchylili moją decyzję w całości i przyznali ŚP powołując się na wyrok TK i że w czerwcu zabrane było nieprawnie.
Fakt, że w sentencji decyzji SKO w ogóle nie odniosło się do SZO, jedynie uchylili moją decyzję w całości i przyznali ŚP powołując się na wyrok TK i że w czerwcu zabrane było nieprawnie.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A w jakim mieście jest takie genialne SKO?
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oprócz czy należy się 200 zł - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
SZO= ZOP
ustawa podpisana
Czy rodzica brać w skład rodziny
wniosek na ZR
wyrównanie ś.piel.dla rolników
ustawa podpisana
Ustawa ZDO podpisana