czy należy się 200 zł

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Wiolla

czy należy się 200 zł

Post autor: Wiolla »

odmówiłam kobiecie prawa do SZO (opieka nad matką) z powodu przekroczonego kryterium. Sprawa poszła do SKO, dalej do sądu i wróciła do mnie w ostatecznej wersji, że SKO przyznało kobiecie prawo do ŚP od 1 lipca w wys. 620 zł (kontynuacja ŚP pobieranego do czerwca 2013 r.).

I moje pytanie brzmi: czy tej kobiecie będzie również przysługiwało prawo do pomocy rządowej w wys. 200 zł?
123

Re: czy należy się 200 zł

Post autor: 123 »

200 zl przyznjemy tylko na dzieci
nika41
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: nika41 »

200 zł przysługuje osobom uprawnionym do pobierania SP, według mnie 200 zł sie należy w Twoim przypadku 123
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Ale wiesz, że SKO złamało prawo ewidentnie bo jakby nie patrzeć nie mogli przyznać świadczenia pielęgnacyjnego skoro strona wnioskowała na SZO (kryterium), ja bym do nich zadzwonił i naprostował. A jak nie to zawiadomił prokuraturę. Generalnie takiej decyzji bym za Chiny ludowe nie wykonał. No, ale jeśli jesteście spolegliwi i strachliwi a prawo macie w poważaniu to jeśli płacicie jedno należy się również 200zł.
Walka z wiatrakami since 1998.
Wiolla

Post autor: Wiolla »

kierowniczka stwierdziła, że płacimy, to płacimy.

Fakt, że w sentencji decyzji SKO w ogóle nie odniosło się do SZO, jedynie uchylili moją decyzję w całości i przyznali ŚP powołując się na wyrok TK i że w czerwcu zabrane było nieprawnie.
Eliza7536
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Eliza7536 »

A w jakim mieście jest takie genialne SKO?
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Bezprawie totalne.
Walka z wiatrakami since 1998.
ODPOWIEDZ