czy należy się dodatek - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 lis 2015, 14:54

Witam mam pytanie czy osoba która ma przyznany dodatek mieszkaniowy może wynająć pokój i wspólną kuchnię i łazienkę 4 osobowej rodzinie i czy ta rodzina może ubiegać się o dodatek mieszkaniowy i jakie dokumenty żądać i jak określić metraż dla tej rodziny?
Pomóżcie
Martam

Napisano: 04 lis 2015, 15:32

Ja bym zostawiła obecny dodatek mieszkaniowy w spokoju i dopiero jak się skończy (będzie kończył), zajęłabym się kwestią podnajmu...

Głównym punktem sprawy podnajmu w kontekście ubiegania się o dodatek mieszkaniowy jest dobrze spreparowana... eee... sporządzona umowa, w której muszą zawierać się dokładne wyliczenia metrażu wynajmowanego pokoju oraz metrażu 4/5 łazienki, 4/5 kuchni i ewentualnych innych części wspólnych.
Martam pisze:i jak określić metraż dla tej rodziny? Pomóżcie
To, że tak powiem, nie Twój problem. Przecież za nich umowy nie spiszesz.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2015, 9:19

a mnie zastanawia fakt jak na 45,5m2 pomieści się 5 osób .... no ale klient niezłe kombinuje mieć cukierek i zjeść cukierek .... krwawa wyznaczyła prawidłowy tok postępowania a ja tylko dodam że ewentualny czynsz który pobierać będzie nasz dodatkowicz stanowi jego dochód i przy następnym dodatku musi to wykazać i na bank przy hipotetycznym metrażu 9,1 m2 dodatek mu nie wyjdzie
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2015, 10:22

Podałeś najwyższy możliwy metraż... pewnie jest jeszcze mniejszy. Sama jestem go ciekawa. :)
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2015, 10:37

i w tym miejscu z koleżanką krwawą się nie zgodzę najwyższy hipotetyczny metraż tego mieszkania to może być aż 75 m (czyli delikwent porusza się na wózku i zamieszkuje w lokali który ma malutkie pokoiki i kuchnie) :lol: ...... ale to raczej nieprawdopodobne choć możliwe .....
małe ww
Podinspektor
Od: 11 kwie 2014, 9:44
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2015, 10:39

..miałam taką sytuację, tylko, że to była matka z córką. Dodatek brała tylko córka. Ciągle się z nimi bujałam" gdzie ta lodówka czyja lodówka, które półki itp. koszmar" aż wreszcie Panie zrobiły podział mieszkania notarialnie i mam spokój. I tak jak pisze Krwawa musi być "mapka sytuacyjna kto z kim i gdzie" :lol: w metrach rozpisane i rozrysowane :idea: Martam nie daj się!
tekla

Napisano: 05 lis 2015, 15:21

małe ww pisze:i w tym miejscu z koleżanką krwawą się nie zgodzę najwyższy hipotetyczny metraż tego mieszkania to może być aż 75 m (czyli delikwent porusza się na wózku i zamieszkuje w lokali który ma malutkie pokoiki i kuchnie) :lol: ...... ale to raczej nieprawdopodobne choć możliwe .....
To by było piękne. :D Hipotetycznie: osoba niepełnosprawna, więc musi mieć wg orzeczenia oddzielny pokój... więc sprzecznie z tą niewątpliwą potrzebą podnajmuje mieszkanie 4 osobom. :D Logiki brak, ale przepis to przepis. ;)
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x