czy opłata za ŚDS może byc wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ? - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 02 gru 2011, 11:05

czy odpłatność za ŚDS może być wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?
~OPS

Napisano: 02 gru 2011, 11:17

kto ta odpl uiszcza? jesli osoba to gotowka do kasy lub na k-to zalezy jak jest ustalone w regulaminie a jesli ops - to tylko na k-to
~ol

Napisano: 02 gru 2011, 12:02

W województwie małopolskim jest interpretacja MUW, że bezpośrednio na konto instytucji wydającej decyzję o odpłatności czyli OPS, PCPR
~Maciek

Napisano: 02 gru 2011, 12:28

a wyślesz tą interpretację na adres : [email protected]
~OPS

Napisano: 02 gru 2011, 14:41

nie mam Jej w formie elektronicznej. A przepisywania dużo. Coś wymyśle. Akurat teraz nie ma mnie w pracy. Coś się postaram wymysleć.
~Maciek

Napisano: 02 gru 2011, 22:00

Witam!!!!
U nas opłata tylko w banku przelewem. Wcześniej wpłacało się do kasy ale nastąpiły zmiany w przepisach.
Pozdrawiam
~Ania II

Napisano: 02 gru 2011, 22:06

dziwi mnie fakt że podopieczni płacą? dlaczego nie zwalniacie ich z odpłatności nie dogadacie się z ops. ? dziwne, jest tyle możliwości. Znam specyfikę ŚDS- grosza bym nie dała, no chyba ,że jest super profesjonalnie , w tym terapia rzetelna.
~karolina

Napisano: 03 gru 2011, 3:04

widzisz karolcia to nie od nas zależy (w sensie pracowników). Powiat czy OPS zwalniając kogoś częsciowo czy całkowice musi zabezpieczyć tą różnice ze środków własnych. A kto się z \"góry\" na to zgodzi? Fakt faktem bardzo mało osób płaci , bo w większości są to osoby mające rente socj i zasiłek pielęgnacyjny, więc kryterium nie przekraczają.
~Maciek

Napisano: 03 gru 2011, 21:02

Karolcia u nas uczestnik płaci ponad ok 180 zł ponieważ takie ma dochody (rodzina), my nie możemy zwalniać z opłat,
kiedy zaczynałam pracę najniższa stawka była ok 7 zł za miesiąc, zwolnionych z opłat było niewielu.
~zofia

Napisano: 04 gru 2011, 22:15

Ania - z czego wynikaja te zmiany w przepisach. Proszę napisz
~OPS

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x