czy opłata za ŚDS może byc wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
~OPS

czy opłata za ŚDS może byc wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?

Post autor: ~OPS »

czy odpłatność za ŚDS może być wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?
~ol

Re: czy opłata za ŚDS może byc wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?

Post autor: ~ol »

kto ta odpl uiszcza? jesli osoba to gotowka do kasy lub na k-to zalezy jak jest ustalone w regulaminie a jesli ops - to tylko na k-to
~Maciek

Post autor: ~Maciek »

W województwie małopolskim jest interpretacja MUW, że bezpośrednio na konto instytucji wydającej decyzję o odpłatności czyli OPS, PCPR
~Maciek

nie mam Jej w formie elektronicznej. A przepisywania dużo. Coś wymyśle. Akurat teraz nie ma mnie w pracy. Coś się postaram wymysleć.
~Ania II

Post autor: ~Ania II »

Witam!!!!
U nas opłata tylko w banku przelewem. Wcześniej wpłacało się do kasy ale nastąpiły zmiany w przepisach.
Pozdrawiam
~karolina

Post autor: ~karolina »

dziwi mnie fakt że podopieczni płacą? dlaczego nie zwalniacie ich z odpłatności nie dogadacie się z ops. ? dziwne, jest tyle możliwości. Znam specyfikę ŚDS- grosza bym nie dała, no chyba ,że jest super profesjonalnie , w tym terapia rzetelna.
~Maciek

widzisz karolcia to nie od nas zależy (w sensie pracowników). Powiat czy OPS zwalniając kogoś częsciowo czy całkowice musi zabezpieczyć tą różnice ze środków własnych. A kto się z \"góry\" na to zgodzi? Fakt faktem bardzo mało osób płaci , bo w większości są to osoby mające rente socj i zasiłek pielęgnacyjny, więc kryterium nie przekraczają.
~zofia

Post autor: ~zofia »

Karolcia u nas uczestnik płaci ponad ok 180 zł ponieważ takie ma dochody (rodzina), my nie możemy zwalniać z opłat,
kiedy zaczynałam pracę najniższa stawka była ok 7 zł za miesiąc, zwolnionych z opłat było niewielu.
~OPS

Post autor: ~OPS »

Ania - z czego wynikaja te zmiany w przepisach. Proszę napisz
ODPOWIEDZ