czy opłata za ŚDS może byc wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?
czy opłata za ŚDS może byc wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?
czy odpłatność za ŚDS może być wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?
Re: czy opłata za ŚDS może byc wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ?
kto ta odpl uiszcza? jesli osoba to gotowka do kasy lub na k-to zalezy jak jest ustalone w regulaminie a jesli ops - to tylko na k-to
W województwie małopolskim jest interpretacja MUW, że bezpośrednio na konto instytucji wydającej decyzję o odpłatności czyli OPS, PCPR
a wyślesz tą interpretację na adres : [email protected]
nie mam Jej w formie elektronicznej. A przepisywania dużo. Coś wymyśle. Akurat teraz nie ma mnie w pracy. Coś się postaram wymysleć.
Witam!!!!
U nas opłata tylko w banku przelewem. Wcześniej wpłacało się do kasy ale nastąpiły zmiany w przepisach.
Pozdrawiam
U nas opłata tylko w banku przelewem. Wcześniej wpłacało się do kasy ale nastąpiły zmiany w przepisach.
Pozdrawiam
dziwi mnie fakt że podopieczni płacą? dlaczego nie zwalniacie ich z odpłatności nie dogadacie się z ops. ? dziwne, jest tyle możliwości. Znam specyfikę ŚDS- grosza bym nie dała, no chyba ,że jest super profesjonalnie , w tym terapia rzetelna.
widzisz karolcia to nie od nas zależy (w sensie pracowników). Powiat czy OPS zwalniając kogoś częsciowo czy całkowice musi zabezpieczyć tą różnice ze środków własnych. A kto się z \"góry\" na to zgodzi? Fakt faktem bardzo mało osób płaci , bo w większości są to osoby mające rente socj i zasiłek pielęgnacyjny, więc kryterium nie przekraczają.
Karolcia u nas uczestnik płaci ponad ok 180 zł ponieważ takie ma dochody (rodzina), my nie możemy zwalniać z opłat,
kiedy zaczynałam pracę najniższa stawka była ok 7 zł za miesiąc, zwolnionych z opłat było niewielu.
kiedy zaczynałam pracę najniższa stawka była ok 7 zł za miesiąc, zwolnionych z opłat było niewielu.
Ania - z czego wynikaja te zmiany w przepisach. Proszę napisz
Oprócz czy opłata za ŚDS może byc wpłacana do kasy czy tylko na konto bankowe ? - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
osoba była uczestnikiem ŚDS (pobyt dzienny) 3 lata temu, teraz ponownie zgłasza się z wnioskiem o przyjęcie. Czy wydajemy decyz
UPOŚLEDZENIE W STOPNIU GŁĘBOKIM
Mój ŚDS jest wspaniały
kierujemy nie swoich mieszkańców
usługi opiekuńcze-decyzja
decyzja odmowna dot. śds
plan roczny pracownika socjalnego z podziałem na miesiące
odpłątność za ŚDS - 2,5 DNIA - pilne
2 decyzja na ŚDS-jedna kierująca a druga o odpłatności ?
jaki powinien być maksymalny wiek uczestników ŚDS ?
nagrody dla pracowników
tworzenie placówek wsparcia dziennego zgodnie z ustawą o wsparciu rodziny i pieczy
mieszkania chronione
Środowiskowe Kluby Samopomocy
zaświadczenie lekarskie
programy działalności ŚDS