programy działalności ŚDS

Wybrane tematy:
ŚDS a wywiady środowiskowe po 15.11.2021 JAK LICZYĆ FREKWENCJĘ W KLUBIE SENIORA Obok Lasu - dom opieki dla osób starszych Czy mogę skierowac do ŚDS klub seniora - czy może tam być oddelegowany pracownik socjalny OPS? ŚDS- likwidacja odpłatności a waloryzacja
ODPOWIEDZ
~Kasia
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

programy działalności ŚDS

Post autor: ~Kasia »

Mam problem z programem działalności domu, mam wszystkie 3 typy i program ma być dla każdego typu osobno. Jak to u Was wygląda. Napisałam już program ogólny jeden (wersja robocza) i nie mam koncepcji jak ująć to dla każdego typu oddzielnie.
Kasia
~mma+

Re: programy działalności ŚDS

Post autor: ~mma+ »

My podeszliśmy do podziału na tej zasadzie - typ domu A - działania idą w kierunku rozwijania i przywracania umiejętności (czynności dnia codziennego, samoobsługi itd.). Typ domu B to nauka tych umiejętności (często od podstaw). Typ domu C to utrzymywanie tych umiejętności biorąc pod uwagę osoby kwalifikowane do tego typu.
~hania

Post autor: ~hania »

tak samo.
~asia

Post autor: ~asia »

czy te programy są stałe czy trzeba je co roku pisać nowe i wysyłac do wydziału?
~Klaudia

Post autor: ~Klaudia »

Program pisze sie tylko raz, jesli jestes juz oddzielna jednostką, jesli nie to pozniej trzeba tylko uzupełnić te informację.
ODPOWIEDZ