Czy OPS-y w małych gminach prowadzą obsługę GKRPA (realizują program i prowadzą postępowania o leczenie?) - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 24 sie 2021, 14:51

Dzień dobry,

właśnie zostałam powołana na członka GKRPA z funkcją sekretarza, co w interpretacji wójta oznacza prowadzenie całokształtu dokumentacji i spraw dotyczących GKRPA. Dodam, że gmina jest mała i wójt nie powołał swojego pełnomocnika do spraw GKRPA.
Nie otrzymałam żadnego zarządzenia o tym, że GOPS ma przejąć budżet i zadania komisji.
W ustawie jest zapis art. 4' ust.2, że gminny program jest realizowany przez ops, albo inną jednostkę, ale ja rozumiem że wtedy wójt wprost wskazuje w drodze zarządzenia że to akurat GOPS ma się tym zajmować.
Czy pełnienie funkcji społecznej członka komisji jest jednoznaczne z przyjęciem dodatkowych zadań związanych z pracą w GOPS?
Jak jest u Was?
Czy ktoś jeszcze ma taką sytuację?
krulewna
Praktykant
Od: 15 gru 2015, 9:35
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2021, 8:12

GKRPA jest prowadzona przez gminę. W skład komisji wchodzi pracownik OPS, który dostaje z tego tytułu dodatkowe wynagrodzenie. Dokumenty oraz budżet jest realizowany przez komisję, OPS nie ma z tym nic wspólnego.
Z poważaniem
thorgal70
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lis 2016, 13:39
Zajmuję się: Wszystkim i niczym

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x