matka składa na szo na syna, orzeczenie znaczny, syn 25 lat kończy we wrześniu, niepełnosprawność od 12.2017 r., syn nie uczył się, dochody przekroczyły, dałam odmowę. Czy matce należy się świadczenie pielegnacyjne na syna???
tez bede miala taki przypadek ale dam odmowe choć wiem ze sko przyzna, mialam sytuację że pani pobierała zdo nad matką zrezygnowała złożyła na świadczenie pielęgnacyjne dałam odmowę odwołała się i sko przyznało
no właśnie ja mam odwołanie od odmowy SZO ale w piśmie odwoławczym Pani wnioskuje o świadczenie pielęgnacyjne, które jej zdaniem jej się należy a ja ustnie jej go odmówiłam, interpretując to tym że syn się nie uczył gdy powstała niepełnosprawność...
w SZO dochód przekracza.... a czy ktoś z was przyznaje w takiej sytuacji dla osoby dorosłej świadczenie pielęgnacyjne(niepełnosprawność przed 25r.ż i brak nauki w szkole)????
może ktos napisać czy przyznaje świadczenie pielęgnacyjne w takiej sytuacji czy dajecie odmowę i się odwołuja????? wyroki są na przyznanie ale naszej ustawy nie zmienili....nie wiem co robic...