hmm jedno tylko mnie zastanawia, skąd KRUS będzie wiedział, że facet czy babka napisali takie oświadczenie?paula20033 pisze:Tak ja się zgadzam, że tylko oświadczenie o zaprzestaniu. Niestety rozmawiałam z KRUSem i oni są oburzeni, że niestety ale jeżeli rolnik tak napisze to oni muszą go wyrejestrować i co wtedy????
musi podać datę od kiedy nie prowadzija_1 pisze:bez podania daty od kiedy i tyle
musi podać datę od kiedy nie prowadzi[/quote]ja_1 pisze:bez podania daty od kiedy i tyle
Chyba źle zrozumiałaś .Wyrejestrują , ale nie na podstawie oświadczenia o zaprzestaniu , tylko jak zostanie ubezpieczony w ZUS . Ponadto , aby go wyrejestrować z KRUS , oprócz zaprzestania pracy , potrzeba jego oświadczenia , że zaprzestał pracy również w gosp. domowym , związanym z gosp. rolnym . I to dotyczy małżonka , domownika . Rolnik musi się pozbyć gosp. rolnego .paula20033 pisze:Tak ja się zgadzam, że tylko oświadczenie o zaprzestaniu. Niestety rozmawiałam z KRUSem i oni są oburzeni, że niestety ale jeżeli rolnik tak napisze to oni muszą go wyrejestrować i co wtedy????
Chcesz poznać opinie w tym temacie ? Czytać to co było napisane wcześniej .ja_1 pisze:a jak złoży przy składaniu wniosku takie oświadczenia to wystarczy? czy konieczne jest podanie daty od 15.05?