Odpowiedź Sygnity dot. poprawki DPP006 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 22 maja 2014, 7:17

Treść rozwiązania:
W decyzji przyznającej zasiłek dla opiekuna aktualnie powinno zostać przyznane świadczenie: ?zasiłek dla opiekuna na podstawie art. 2 ust. 2 pkt 1 ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów? za okres od 2013-07-01 do 2014-05-14.

Decyzje wydane po pakiecie poprawek DPP006, mające przyznane dwa rodzaje zasiłku dla opiekunów w kolejnym pakiecie poprawek zostaną przekodowane na decyzje przyznające tylko świadczenie na podstawie art. 2 ust. 2 pkt 1 do 14 maja 2014.

Pakiet DPP007 będzie udostępniony do 26 maja 2014. Po jego zainstalowaniu będzie można zarejestrować drugi wniosek o zasiłek dla opiekuna przyznający świadczenie na podstawie art. 2 ust. 2 pkt 2 ustawy od 15 maja do końca ważności orzeczenia.

Ponieważ Ministerstwo przyznało dwa różne kody świadczeń dla zasiłków nie przewidujemy obsługi tych dwóch świadczeń w jednej decyzji.

W pakiecie poprawek DPP007 zostanie również zrealizowane:

- dodanie oddzielnego szablonu wydruku dla decyzji przyznającej zasiłek dla opiekuna;
- dodanie parametru Czy odsetki wyliczać łącznie z 15nastym maja czy bez;
- dodanie parametru Czy odsetki zaokrąglać do 10groszy;
- nie będzie przyznawana składka zdrowotna za zaległe okresy;
ira

Napisano: 22 maja 2014, 8:00

to co teraz będzie trzeba robiż dwie decyzje bo tak program będzie dostosowany dwa razy więcej roboty jak by nie można bylo wszystkiego w jednej decyzji!!!!!!!!!
madziara

Napisano: 22 maja 2014, 8:07

Z tego wynika, że będzie trzeba wydawać dwie decyzje.
magnolia

Napisano: 22 maja 2014, 8:09

dwie decyzje ?
a jesli mam JEDEN wniosek co teraz ?
wiesia`14

Napisano: 22 maja 2014, 8:31

Myśmy od początku ustawili się na dwa wnioski i dwie decyzje, jak się okazało dobrze zrobiliśmy. Myślę, że jeżeli we wniosku masz jakby "prośbę" klienta o przyznanie 2 świadczeń tj. wyrównanie i przyznanie świadczenia na bieżący okres to ten sam wniosek wprowadzisz dwa razy i tyle.
magnolia

Napisano: 22 maja 2014, 9:28

wiesia`14 pisze:a jesli mam JEDEN wniosek co teraz ?
spokojnie z tym jednym wnioskiem żaden problem, przecież nie ma wzoru wniosku i teoretycznie osoba może sama przynieść wymiętą kartkę z zeszytu: proszę o przyznanie zasiłku dla opiekuna. podpis.
i już macie wniosek. (ustawa mówi o wniosku, nie o wnioskach)
ilość decyzji: jedna czy dwie ; róbta co chceta byle zgodnie z przepisami
z.ziobro

Napisano: 22 maja 2014, 9:39

Ludzie Mnie zabiją jak bede ich wzywac aby mi zlozyli jeszcze jeden wniosek!
Czy nie moge zrobic dwoch decyzji a wniosek JEDEN ?
wiesia`14

Napisano: 22 maja 2014, 9:49

Prosze podpowiedzcie
wiesia`14

Napisano: 22 maja 2014, 9:51

myslę że można, chociaż ja już wcześniej ustaliłam że dwa wnioski i dwie decyzje będę wydawać
MARTA123

Napisano: 22 maja 2014, 10:21

Ciekawe czy geniusze uwzględnią fakt, że można pobrać wyrównanie za okres krótszy niż do 14.05.2014. Bo o tym nie wspominają.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x