CZY PONOWNIE WNIOSEK O ŚĆIGANIE - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 04 lut 2016, 13:35

Witam, zgodnie z ustawą Art 5a ust 2 jeśli dezycja o uznaniu za uchyląjacego pozostaje w mocy, to nie wszczynamy ponownie postępowania. Powiedzmy ,że dłużnik nie przyjdzie na wywiad .Co wy robicie ? - 1. Czy wysyłacie tylko informacje do komornika że sie nie stawił.
2. Czy wysyłacie zawiadomienie do prokuratury o ściganie.
Nataszka
Praktykant
Od: 02 lut 2016, 15:06
Zajmuję się:

Napisano: 04 lut 2016, 13:36

1.- tak
2.- nie
nowapa
Podinspektor
Od: 16 gru 2014, 11:47
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 10:48

Czy mogłabym prosić o wzór pisma do komornika o tym, że dłużnik się nie stawił?
[email protected]
okoa

Napisano: 05 lut 2016, 11:02

czyli procedura u osób posiadających decyzję z poprzedniego okresu zasiłkowego gdzie sprawiła trafiła do prokuratury zakańcza się po wezwaniu kiedy ten się nie stawił i korespondencja dwukrotnie awizowana wraca, piszecie do OWW lub/i komornika i koniec?
czacha

Napisano: 05 lut 2016, 14:58

prosze o wiecej odpowiedzi w tej sprawie ja jestem nowa ale kolezanka ktora odchodziła przekazala mi ze nie wszynamy postepowania i nie wydajemy nowej decyzji ale wniosek o sciganie składamy. Ja tak zrobiłm u kilku dłuznikow. własciwie to z czego wynika ta różna interpretacja ( z jakiegoś rozporządzenia bo w ustawie rzeczywiście o ściganiu nic nie piszą ?) To właściwie jak jest prawidłowo.
Nataszka
Praktykant
Od: 02 lut 2016, 15:06
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 15:29

w sumie po wszczęciu postępowania i otrzymaniu zaświadczenia od komornika można by uzyskać informacje czy dłużnik spłaca 50 % alimentów bo część to jednak robi..wtedy zakończało by się to procedurę, a tak to po wezwanie i nie stawieniu finisz?
czacha

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x