czy pracownik socjalny może odmówić współpracy z bardzo trudnym klientem - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 21 sty 2014, 18:04

Jako Pierwszy Pomagacz Rzeczpospolitej zbawię naród w wolnej od mailowania chwili, tylko pozwólcie mi Was poprowadzić ku Oswieceniu!
~Adam

Napisano: 21 sty 2014, 20:29

Fajnie tylko czemu o socjalnych nie gadają socjalni tylko byli socjalni
~Adam

Napisano: 21 sty 2014, 23:06

W naszym ośrodku był taki przypadek, przydzielono mi taką osobę, z którą o dziwo nie mam problemów ale uważam, że nie powinno się obarczać drugiego pracownika trudnym klientem tylko dlatego ze ktoś sobie nieradzi. W takim przypadku kierownik powinien wysłać pracownika na przeszkolenie lub szukać innego rozwiązania.
~Aleksandra

Napisano: 21 sty 2014, 23:41

Zdarzają się chwile słabości i zmęczenia. Dobry szef wymaga od swojego pracownika, ale i go chroni. Skierowanie klienta do innego socjalnego nie jest oznaką słabości, ale dojrzałości. Inny pracownik, tak jak Aleksandra, może nie mieć problemów bo spojrzy na sprawę z innej perspektywy. Dlaczego nie korzystać z prostych rozwiązań. Ciebie Aleksandro też może to spotkać.
~Adasia

Napisano: 21 sty 2014, 23:50

trudnego klienta zawsze dostanie twój kolega lub koleżanka - tak?O to chodzi ? o takie chwile słabości ?
~ola

Napisano: 21 sty 2014, 23:57

Ludzie z niewiadomej przyczyny niekiedy mają w sobie niechęć do niektórych osób i jest to od nich niezależne.
Klient, mimo dobrej woli pracownika może go nie akceptować. ( przeszkadza mu wygląd, styl wypowiedzi, może mu przypominać kogoś ).
Jeśli jest możliwość zmiany to nie ma powodu tego nie zrobić.
Chyba, że klient stale wybrzydza.
~!

Napisano: 22 sty 2014, 0:03

Olu pomiędzy \"zdarzają się\" a \"zawsze\" jest wielka różnica, której być może nie zauważyłaś powodowana emocjami lub wspomnieniami. Trafnie dokończył/a moją myśl~!.
~Adasia

Strona 3 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x