Czy program dobrze daje świadczenie? Sygnity - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 sie 2016, 10:12

Sytuacja taka- rodzice miesięcznie zarabiają 3160,57 zł, na pierwsze dziecko nie załapali się (wniosek z kwietnia, dochód na osobę wynosił wtedy 1053,52 zł). Drugi wniosek dostałem pod koniec czerwca na pierwsze i drugie nowo narodzone dziecko. Teraz już łapią się na dwójkę dzieci (dochód na osobę 790,14 zł) ale program mi nalicza na starsze dziecko świadczenie od 1 kwietnia a na drugie od dnia urodzenia (czyli koniec czerwca). Czy na pewno dobrze on to robi? Nie powinien naliczać na pierwsze dziecko od 1 czerwca a na drugie od urodzenia dziecka (czyli dokładnie od 15 czerwca)?
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 sie 2016, 10:29

raczej zle:) do dnia urodzenia najmlodszego dziecka ciagle przekraczali dochod,wiec na pierwsze powinna byc do tego czasu odmowa, kryerium spelniaja dopiero od czerwca, wiec i swiadczenie na pierwsze dziecko powinno byc od czerwca
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 24 sie 2016, 10:40

Program tylko podpowiada, a decyzja należy do Ciebie. Proponuję wejść w dochody miesięczne, odznaczyć przeliczanie automatyczne i zmienić dochody za kwiecień i maj. A jeśli uważasz że podpowiedź nie jest właściwa, proszę o zgłoszenie z opisem sytuacji i zmienimy tę podpowiedź.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 24 sie 2016, 10:41

Voodoo też miałam taką sytuację, przyznałam od miesiąca urodzenia się drugiego dziecka, na wcześniejsze miesiące odmówiłam, a decyzję musiałam w programie utworzyć ręcznie bo niestety program tego nie widzi.
pilotka

Napisano: 24 sie 2016, 12:13

Najpierw wpisałem całą kwotę uzysku w zakładce "Pozostałe dane/Dokumenty/Załączniki"- jest źle.
Wykasowałem to i wszedłem w osoby, modyfikacja i do poszczególnych osób dopisywałem zaświadczenia/oświadczenia o dochodzie uzyskanym. Również nie łapie program. Czyli pozostaje usunięcie dwóch wypłat z list wypłat.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x