czy przeliczacie?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~tw

czy przeliczacie?

Post autor: ~tw »

Rodzina ma dochód mieszczący się w granicy dopuszczalnego przekroczenia czyli powyżej 539 ale mniej niz 616, w poprzednim okresie zaiłkowym nie składali wniosku czy w takim przypadku wymagacie dokumentów za rok 2011 i ustalacie czy wtedy by sie kwalifikowali czy dajecie odmowę skoro nie pobierali wcale rodzinnego?
~ona

Re: czy przeliczacie?

Post autor: ~ona »

ale w poprzednim okresie zasilkowym nie pobierali rodzinnego wiec moim zdaniem nie nalezy sie
~tw

Post autor: ~tw »

no ale wlasnie słyszałam ze niektorzy przeliczaja
~ona

a to nie slyszalam ja w sumie nie mialam takiego przypadku ale bym nie dala skoro w poprzednim okresie nie mieli a tak jest w ustawie to nie najwyzej odmowa i niech sie odwolaja nawet z czystej ciekawosci
~bogus

Post autor: ~bogus »

miałam odwołanie i moje SKO w takiej sytuacji nakazało ustalić czy w poprzednim okresie mieli prawo czyli musiałam wezwać o dochody za poprzedni okres zasiłkowy i przeliczyć
~ona

ale kino
~xyz

Post autor: ~xyz »

daj odmowę niech się odwołają i SKO sie wypowie będziesz miała jasność
~ela

Post autor: ~ela »

przelicz dla świętego spokoju, po co masz mieć potem sprawę do ponownego rozpatrzenia jak się odwołają
~ewalu

Post autor: ~ewalu »

ja nie przeliczam, miałam sprawę w sko i utrzymało w mocy
~kasia

Post autor: ~kasia »

jak bogus tak kazali zrobić
ODPOWIEDZ