Czy przeprowadzacie wywiady gdy... - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 cze 2016, 12:47

osoba oświadczy wam iż jest samotna, nie ma zasądzonych alimentów i nie wychowuje dziecka razem z jego rodzicem? CZy wysyłacie pracownika na wywiad czy przyznajecie?
Gosia33

Napisano: 30 cze 2016, 13:05

ja przyznaje
myślę, że trzeba by było wtedy dodatkowo pracowników socjalnych zatrudniać, jak każdego mieliby sprawdzać
ja wyśle dopiero jak będą wątpliwości czy jest samotna, albo jak będę mieć marnotrawienie
gasiak

Napisano: 30 cze 2016, 13:07

zresztą osoba we wniosku - pod odpowiedzialnością karną - wskazuje skład rodziny, nie masz podstaw każdego sprawdzać, robi to świadomie i z założenia wpisuje prawdę
gasiak

Napisano: 02 sie 2016, 15:06

Jeśli we wniosku był wpisany ojciec (kawaler) dziecka i były wypłacane świadczenia od IV do VI,a obecnie matka (panna) twierdzi, że samotnie wychowuje dziecko?
Przyczyną może być fakt, że ojciec dziecka dostarczył oświadczenie o dochodzie za pracę w VI i świadczenie nie będzie przysługiwało.
MOPOS

Napisano: 02 sie 2016, 17:47

MOPOS pisze:Jeśli we wniosku był wpisany ojciec (kawaler) dziecka i były wypłacane świadczenia od IV do VI,a obecnie matka (panna) twierdzi, że samotnie wychowuje dziecko?
Przyczyną może być fakt, że ojciec dziecka dostarczył oświadczenie o dochodzie za pracę w VI i świadczenie nie będzie przysługiwało.
Musi ci napisać oświadczenie pod odpowiedzialnością karną, że nie wychowuje dziecka wspólnie z jego ojcem. My nie wysyłamy pracowników socjalnych w takich przypadkach, ale nie zaszkodzi dodatkowo powiedzieć takiej osobie, co grozi za składanie fałszywych zeznań i poinformować że masz możliwość sprawdzenia sytuacji 8-)
oopsik

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x