Czy przysługuje mi 500+? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 lip 2016, 19:28

Witam,
niedługo zostanę mamą pierwszego dziecka. Bede samotnym rodzicem. Chciałabym się starać o pomoc w formie 500 zł na dziecko, lecz ze względu na to że brane są pod uwagę dochody, nie jestem pewna czy owe świadzcenie otrzymam. W 2014 r miałam dochodu niecałe 100 zł, gdyż dopiero podjęłam pracę, pracowałam w niej do konca czerwca 2015r., a od 1 lipca podjełam prace w innej firmie.Obecnie przebywam na zwolnieniu lekarskim i zaraz po porodzie przechodzę na zasilek macierzynski roczny (80%). Obecny zasilek chorobowy to 1300zł miesiecznie, a macierzynski bedzie wynosil niewiele ponad 1000zł. Jakie dokumenty będę musiała przedstawić i czy będzie mi sie nalezalo to swiadczenie?
limon

Napisano: 12 lip 2016, 0:15

W tym przypadku zaświadczenie o dochodzie netto za miesiac nastepny po miesiacu w ktorym nastapił poczatek pracy w nowej pracy. Dochód ten wskazany przez pracodawce dzielisz na 2 osoby i sprawdzasz czy dochód przekracza.
tynaaaaaa
Stażysta
Od: 24 kwie 2016, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 12 lip 2016, 8:53

Dostaniesz jeszcze dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu samotnego wychowania dziecka jak w akcie zupełnym będziesz mała wpisane ojciec nieznana jak znany to zasądzaj alimenty na dziecko GOPS cz MOPS może płacić max 500 zł na jedno dziecko alimentów
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
cojote
Referent
Od: 19 sie 2015, 9:34
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x