Jeżeli było świadectwo pracy i nowa umowa o pracę to jest utrata i w następnym miechu uzysk. Jak samym aneksem to wg mnie nie - jest ciągłość stosunku pracy.
Nie było świadectwa pracy, był tylko aneks do umowy, została wydana decyzja odmowna - SKO przysłało do ponownego rozpatrzenia wytykając błędy o utracie dochodu powołując się na art2 ust.19 pkt.c
ja też nie potraktowałabym tego jako utraty tylko jest ciągłość pracy, nawet w wyjaśnieniach do ustawy czytałam o tym że zmiana etatu np z całego na pół nie jest traktowana jako utrata, dalej ta sama praca więc czemu SKO się przyczepiło??? ja mam odwołanie w SKO bo wzięłam dochód z kolejnego miesiąca po podjęciu pracy wg wytycznych ministerstwa ale Pan mi się odwołał od tego, to teraz już się boje co mi SKO wymyśli jak i w twoim przypadku się czepili...
Czy w tym przypadku postępowanie prowadzę od początku i jakie dokumenty ma osoba dodatkowo donieść, czy bez materiału dowodowego można wydać decyzję odmowną
jeśli nie ma świadectwa pracy tylko aneks do umowy to należy traktować to jako zmiana warunków pracy tzn. zmniejszenie etatu, wkładasz do akt abyś miał/a rozeznanie co do jej sytuacji zawodowej i tyle