czy przyznać córce szo? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 02 gru 2013, 12:38

Tomek masz rację np. my dajemy Świadczenie pielegnacyjne dla rolników a gmina sąsiednia nie daje.
~Monia

Napisano: 02 gru 2013, 12:50

tak sobie pomyśleć w sumie nie ma co się dziwić niektórym z nas że boją się o wydawanie niektórych dec. tak jak czytałem na forum to SKO z niektórych okręgów utrzymuje w mocy dec odmowne dla rolników (świadcz piel) a sądy z tych rejonów to popierają z kolei inne rejony robią odwrotnie. Ja myślę że my jako szaraki moglibyśmy cosik sknocić ale już ci co są na samej górze to już powinni mieć wszystko jednolite
~tomek

Napisano: 02 gru 2013, 13:31

ja takze bym przyzanał SZO
nad czym sie tu zastaniawac to nie SP
~ioi

Napisano: 02 gru 2013, 15:44

no ja bym sie zastanowila, czy w tej sytuacji byla koniecznosc rezygnacji z zatrudnienia corki....to miedzy innymi ma potwierdzic wywiad...a wywiad w takiej sytuacji raczej potwierdzi,ze niepelnosprawny ma zdrowa niepracujaca zone, ktora moze sie nim zajmowac, przynajmniej dopoki sama nie podejmie zatrudnienia, i nikt inny nie musi rezygnowac z pracy,zeby zapewnic mu opieke (no chyba ze wywiad stwierdzi,ze z jakichs powodow ta zona opieki nie sprawuje choc powinna)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2013, 16:25

kb teraz to zaszalałaś jak strona oświadcza mi że rezygnuje z tej pracy na poczet opieki to czy ja mam szukać argumentów aby podważyć jej oświadczenie chyba nie. mnie nie obchodzi co robią wszyscy inni oprócz strony
~tomek

Napisano: 02 gru 2013, 16:46

\"jezeli rezygnuje z zatrudnienia W ZWIAZKU Z KONIECZNOSCIA SPRAWOWANIA STALEJ OPIEKI\", wywiad ma zweryikowac okolicznosci dotyczace spelniania warunkow o ktorych mowa w art. 16..a tam wlasnie jest mowa o tym,zeby byla koniecznosc rezygnacji w zwiazku z opieka a nie tylko rezygnacja na rzecz opieki...w domu piec niepracujacych corek i zona zasiada przed tv i beda ogladac seriale a ty przyznasz szo synowi, ktoremu znudzi sie pracowac i moze za ogladanie serialu z siostrami i mama 520 dostac;-) ktorym pewnie sie podzieli, bo na reklamach zaopiekuja sie tausiem na zmiane;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2013, 20:26

1.nam SKO uwaliło decyzję odmowną na SZO , jednym z powodów było to, że nie zbadaliśmy czy są inne osoby bliższego stopnia zobowiązane do alimentacji

2. żona także jest zobowiązana do alimentacji no chyba że mieli by rozwód
~:))

Napisano: 04 gru 2013, 11:27

A który art. w Ustawie mówi ,że to my mamy weryfikować kto powinien sprawować opiekę ( córka , syn czy żona)?????????
W art.16 a jest napisane ,że na osobach tych ciąży obowiązek alimentacji i rezygnują z zatrudnienia!!!!!!!. My nie mamy prawa decydować czy ma to być żona czy córka.
~Monia

Napisano: 04 gru 2013, 11:33

mam podobnie tylko, że ojciec jest niepełnosprawny od urodzenia córka się nim opiekuje od 10 lat z żoną jest po rozwodzie czy przyznać córce Śp?
~znaczek

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x