tak sobie pomyśleć w sumie nie ma co się dziwić niektórym z nas że boją się o wydawanie niektórych dec. tak jak czytałem na forum to SKO z niektórych okręgów utrzymuje w mocy dec odmowne dla rolników (świadcz piel) a sądy z tych rejonów to popierają z kolei inne rejony robią odwrotnie. Ja myślę że my jako szaraki moglibyśmy cosik sknocić ale już ci co są na samej górze to już powinni mieć wszystko jednolite
no ja bym sie zastanowila, czy w tej sytuacji byla koniecznosc rezygnacji z zatrudnienia corki....to miedzy innymi ma potwierdzic wywiad...a wywiad w takiej sytuacji raczej potwierdzi,ze niepelnosprawny ma zdrowa niepracujaca zone, ktora moze sie nim zajmowac, przynajmniej dopoki sama nie podejmie zatrudnienia, i nikt inny nie musi rezygnowac z pracy,zeby zapewnic mu opieke (no chyba ze wywiad stwierdzi,ze z jakichs powodow ta zona opieki nie sprawuje choc powinna)
kb teraz to zaszalałaś jak strona oświadcza mi że rezygnuje z tej pracy na poczet opieki to czy ja mam szukać argumentów aby podważyć jej oświadczenie chyba nie. mnie nie obchodzi co robią wszyscy inni oprócz strony
\"jezeli rezygnuje z zatrudnienia W ZWIAZKU Z KONIECZNOSCIA SPRAWOWANIA STALEJ OPIEKI\", wywiad ma zweryikowac okolicznosci dotyczace spelniania warunkow o ktorych mowa w art. 16..a tam wlasnie jest mowa o tym,zeby byla koniecznosc rezygnacji w zwiazku z opieka a nie tylko rezygnacja na rzecz opieki...w domu piec niepracujacych corek i zona zasiada przed tv i beda ogladac seriale a ty przyznasz szo synowi, ktoremu znudzi sie pracowac i moze za ogladanie serialu z siostrami i mama 520 dostac;-) ktorym pewnie sie podzieli, bo na reklamach zaopiekuja sie tausiem na zmiane;-)
A który art. w Ustawie mówi ,że to my mamy weryfikować kto powinien sprawować opiekę ( córka , syn czy żona)?????????
W art.16 a jest napisane ,że na osobach tych ciąży obowiązek alimentacji i rezygnują z zatrudnienia!!!!!!!. My nie mamy prawa decydować czy ma to być żona czy córka.