czy przyznać zaliczkę w październiku
czy przyznać zaliczkę w październiku
jak w temacie - wniosek złożony u komornika we wrześniu, do mnie wpłynłą 2 października czy przyznać zaliczkę w związku z art.41 ustawy o pomocy...
podobno na szkleniach mówią , że zaliczki nie przyznawać po 1 października bo wygasły przepisy. Ale art.41 przejściowy mówi, że jeśli prawa do zaliczki osoba nabyła przez wejściem w życie ustawy o pomocy... to należy sprawę rozpatrzyć na podstawie dotychczasowych przepisów. Więc jak?
ewentualnie jesli wypłaci się zaliczkę w październiku to co ze sprawozdanie0m0, bo z zaliczki za IV kwartał chyba juz nie. a co ze zwrotami zaliczki w październiku od komorników, nienależne, gdzie je ując, wie co kto?
podobno na szkleniach mówią , że zaliczki nie przyznawać po 1 października bo wygasły przepisy. Ale art.41 przejściowy mówi, że jeśli prawa do zaliczki osoba nabyła przez wejściem w życie ustawy o pomocy... to należy sprawę rozpatrzyć na podstawie dotychczasowych przepisów. Więc jak?
ewentualnie jesli wypłaci się zaliczkę w październiku to co ze sprawozdanie0m0, bo z zaliczki za IV kwartał chyba juz nie. a co ze zwrotami zaliczki w październiku od komorników, nienależne, gdzie je ując, wie co kto?
Re: czy przyznać zaliczkę w październiku
Ja nie przyznaję zaliczki alim. w pażdzierniku. Brak przepisu. Art. 41 owszem, ale do zmiany np. wysokości zaliczki na Ix, bo prawo do zaliczki ustaliłam wcześniej. Na wniosek zlozony u komornika we IX, który wppłynął do Ciebie w X nie możesz przyznać zaliczki bo to decyzją ustalasz prawo do zaliczki, a decyzję wydasz w X (nie możesz zresztą bo brak przepisu prawa). Jesli chodzi o sprawozdanie za ostatni kwwartał to na szkoleniu mówili, że na bank będzie zmiana do ustawy.
Moja kierowniczka była na szkoleniu z Podgórskim i twierdził on że przyznajemy zaliczkę bo ważna jest data wpływu u komornika a ta ma być przed 1 X br.
no właśnie (podgórski
). ~A utwierdził(a) mnie w przekonaniu że nie można przyznać zaliczki (faktycznie prawo a uprawnienie to 2 inne rzeczy - prawo przyznane decyzją, a tej po 1 X nie można wydać. No ~A o jakiej zmianie mówisz np. podwyższenie alimentów i decyzja zmieniająca?

No to co zrobic w takim przypadku, jesli mam wniosek który komornik przekazał do mnie 30 września
pozostawic bez rozpatrzenia?
Jaka podstawa prawna?
wyadac decyzje czy jakies postanowienie??????????
pozostawic bez rozpatrzenia?
Jaka podstawa prawna?
wyadac decyzje czy jakies postanowienie??????????
sama jestem ciekawa jaką datę będzie miała moja decyzja w sprawie zwrotu zaliczki. Zwrot dostałam 2 października , a do tej pory decyzji nie mam:))) znając życie będzie data wsteczna:)))
BAS umarzasz postępowanie na podstawie art. 105 kpa w związku z art. 47 FA
Bożena zwrot zaliczki po wyroku TK to całkiem inna sprawa.
Bożena zwrot zaliczki po wyroku TK to całkiem inna sprawa.
Już mnie nawet nie śmieszą takie \"Bożeny\"... Nie dość, że toto dostało \"zwrot zaliczki\" (jaki \"zwrot\" ?), to jeszcze pewnie decyzję odebrała mamusia-teściowa-wujenka-gach (niepotrzebne skreślić), albo leży na poczcie nieodebrana i dopiero, jak człowiek pomacha decyzją z podpiętą zwrotką, to usłyszy co najwyżej \"A, rzeczywiście, coś tam było...\"
Ja przynajmnie podpisuję się swoim imieniem, i już tez przestały mnie śmieszyc twoje głupie docinki i chamskie teksty.Może czas zmienic forum? Wydaje mi się że tu wchodzą dorośli ludzie ale ty pewnie się do nich nie zaliczasz.
Oprócz czy przyznać zaliczkę w październiku - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
szkolenie 22 października Łódź
szkolenie 20 października Bydgoszcz
szkolenie 17 września 2008 Sopot
rozliczanie ZA-odp. z ministerstwa
Czy wliczam do składu rodziny?
wniosek do prokuratora
Jaki wzór?
Rozliczenie - POMOCY!!!
Koniec zaliczki alimentacyjnej
Odzyskanie....
witam
Dot zaliczki alim