wniosek do prokuratora

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
~Basia

wniosek do prokuratora

Post autor: ~Basia »

proszę o radę - jak wybrnąć z tej sytuacji:
OPS w innym mieście zawiadomił nas o tym, że dłużnik uchyla się od pracy. Pismo przysło z datą 9 września. Ale ja do dnia dzisiejszego 6-10 nic z tym nie zrobiłam. Czy mogę teraz jeszcze wystąpić z wnioskiem do prokuratury. Czy mogłabym piozostawić pismo i zrobić jakąś notatkę. Zupełnie nie wiem co z robic. Prosze o pomoc.
~Podatnik

Re: wniosek do prokuratora

Post autor: ~Podatnik »

Jeżeli wypłaciliście kiedykolwiek świadczenia rodzinne/zaliczkę alimentacyjną/świadczenia z funduszu alimentacyjnego macie jak najbardziej prawo z samego zapisu Kodeksu Karnego wystąpić do waszej prokuratury rejonowej. Jednak już na to pismo, co do was przyszło, nie przesyłacie innej gminie tego zawiadomienia do wiadomości (utraciła moc prawną poprzednia ustawa). Ale w treści waszego zawiadomienia do prokuratury rejonowej napiszcie, co udało się ustalić organowi właściwemu dłużnika.
ODPOWIEDZ