Czy ROPS?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Maja332

Czy ROPS?

Post autor: Maja332 »

Kobieta zaznaczyła że mąż przebywa za granica. Umowę ma z polską firmą ale jeździ w delegacje za granicę. Czy wysłać do ROPSU? Wnioskuje na drugie dziecko
Anaka96

Re: Czy ROPS?

Post autor: Anaka96 »

My w takich przypadkach nie wysyłamy do RopS-u. Pracodawca jest firma polską a wydelegowany pracownik może wszędzie.
pilotka

Post autor: pilotka »

A ja dopytuje się zawsze gdzie ma odprowadzane podatki. Bo miałam przypadek że firma była Polska ale oddelegowany był do pracy w Niemczech i tam składał zeznanie podatkowe. W związku z tym wysłałam do ROPS i niech oni się martwią czy zachodzi koordynacja czy nie
paweł2

Post autor: paweł2 »

Marszałek województwa jest właściwy dla osób przemieszczających się w krajach UE i EOG a nie pracujących czy opodatkowanych w tych krajach. To marszałek stwierdzi czy zachodzi koordynacja, ja przesyłam z polskich firm i prawie zawsze ROPS wydaje decyzję.
Dorcia82
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Dorcia82 »

Ja wysyłam jeśli jest Polska firma a oddelegowany do pracy za granicę. No chyba ,ze to tylko delegacja np. wyjechał na dwa dni na delegację.
monkaaaaa

Post autor: monkaaaaa »

ja też bym wysłała, będzie miała spokojne sumienie :)
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

wysylaj :)
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 82gocha »

nasz Rops chce by wysylac
Zyta87
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
Kontakt:

Post autor: Zyta87 »

Mam podobny przypadek i wysłałam do ROPSu, Pani zresztą ubiegać się chce o rodzinne w Niemczech, a też jest oddelegowana do pracy w DE.
ODPOWIEDZ