Do p. Tomka SYGNITY

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
AS1

Do p. Tomka SYGNITY

Post autor: AS1 »

Przed zatwierdzeniem decyzji sprawdzam, czy osoby wystepowały w innych JT. To jest oczywiste.
Ale nie rozumiem różnicy pomiedzy tym sprawdzaniem a weryfikowaniem tożsamości osoby w Centralnej Bazie Beneficjentów. Czy obie weryfikacje są wymagane?
Do tej pory robiłam tylko wystepowanie osób w innych JT.
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Re: Do p. Tomka SYGNITY

Post autor: SYGNITY »

Koniecznie i wystarczające jest tylko używanie przyciski "Sprawdź czy w innych jednostkach wystąpiły osoby z wniosku". Reszta jest zbędna.
Tomek
AS1

Post autor: AS1 »

Ok, dzięki. Ufff
Takiej odpowiedzi oczekiwałam.
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

Mam zresztą dobrą informację, przycisk "Sprawdź czy w innych jednostkach wystąpiły osoby z wniosku" dostępny dla pojedynczego wniosku z listy wniosków przez menu "Weryfikacja" od aktualizacji DPP002 planowanej na koniec maja, będzie dostępny nie tylko dla 500+, ale też dla w modułach SR i FA. Oczywiście nie będzie tam przycisku grupowego, bo poza 500+ nie jest on potrzebny, ze względu na brak obowiązku sprawdzania poza 500+, ale te wnioski które chcemy sprawdzić w SR i FA będziemy mieli ułatwione dzięki temu przyciskowi.
Tomek
ODPOWIEDZ