wniosek zlozyla matka i chce karte tylko dla siebie i dziecka niepelnoletniego a na starsze pelnoletnie ktore sie ucza nie chce kart bo stwierdzila ze juz sie skonczyla szkola i dopiero od wrzesnia im zrobi i moje pytanie czy moge zamowic karte tylko dla matki i malego dziecka, jak uzupelnic wniosek czy wpisywac tez te dorosle dzieci i jakie dokumenty przyjac od pani?
Myśle że nawet dla tego małego nie może w chwili obecnej wziąc tej karty bo te dorosłe musiały przedstawić zaświadczenie ze szkoły że się dalej uczą aby zakwalifikować rodzine jako wielodzietną... jesli dostarczy takie zaświadczenia tych dorosłych to owszeb bardzo proszę niech weżmie karte dla kogo chce nawet na siebie tylko.... ale dokąd tamci nie pokaża zaświadczen ze szkoły nie należy sie na nikogo:0 takie jest moje zdanie:)
Karty możesz tylko wydać rodzinie z trójką dzieci. Nie ma możliwości, ze wydasz kartę rodzicowi i jednemu dziecku. Cała rodzina musi spełniać warunki w przypadku starania się po raz pierwszy o Karty Dużej Rodziny.
Dlatego trzeba poczekać jak będą zaświadczenia, że się pozostałe dzieci uczą.
ja biorę zawsze zaświadczenie, i też tak myślę że musi być 3 dzieci uprawnionych, można im nie wdawać karty, ale uprawnieni muszą być.
a ja ze swojej strony mam pytanie, jak zbieracie te zaświadczenia to muszą być aktualne? bo Pani chciała mi dołączyć zaświadczenie które w październiku przedstawiała w świadczeniach rodzinnych.