dodatek do rodzinnego z tyt. urlopu wych, miała przyznany do końca kresu zasiłkowego i co teraz mam uchylić i żądać zwrotu na kilka dni sierpnia?? a co z tym macierzyńskim>? doliczać w tej sytuacji??
watpie zeby przerwala, a jesli przerwala to nie w dniu, w ktorym urodzila kolejne dziecko...moze wczesniej - bedac w ciazy zeby dostawac zasilek chorobowy;-) - i wtedy uzyskiem bylby zasilek...jelsi tego nie zrobila to teraz dalej jest na urllopie wychowawczym a w czasie jego trwania otrzymuje z tytulu urodzenia kolejnego dziecka zasilek macierzynski...i uzysk z tego macierzynskiego bedzie miala dopiero w lutym 2016 - kiedy skonczy jej sie wychowawczy...a jesli mialeas przyznany dodatek i wy[placilas z dni kiedy juz dostaje macierzynski to ma nienaleznie pobrane swiadczenie
czy doliczac zasiłek macierzyński ? jeśli doliczę to będzie przekroczenie kryterium i odmowa na dodatek z tyt, urodzenia plus nienalezny wych za te kilka dni sierpnia...
pracodawca chyba sam nie wie co napisal:D urodzenie dziecka z automatu nie przerywa wychowawczego...mysle ze ta pani to teraz raczej przebywa dalej na wychowawczym i otrzymuje zasilek macierzynski...a pracodawca zapomnial ze udzielil wychowawczego, z ktorego pracownica nie powrocila do pracy tylko sobie zaszla w kolejna ciaze i urodzila kolejne dziecko:) pracodawca moze nie widzi roznicy ale dla pani to jest istotne - bo albo ma uzysk z macierzynskiego albo nie - i to w jej interesie jest wyjasnic sprawe ..mam sposo kobiet , ktore urodzily dziecko w trakcie przebywania na urlopie wychowawczym i jeszcze zaden zaklad pracy mi nie napisal, ze zakonczyla z tego powodu urlop - przeciwnie - pisza zaswiadczenia ze kobieta nadal przebywa na urlopie wychowawczym udzielonym na pierwsze dziecko do.... a od dnia urodzenia kolejnego dziecka otrzymuje zasilek macierzynski...
jeżeli pracodawca napisał, że przebywa na urlopie macierzyńskim, to juz nie jest na urlopie wychowawczym, ponieważ nie można przebywać jednocześnie na dwóch urlopach,
ponadto, jezeli chodzi o dodatek z tyt. urlopu wychowawczego to się nie należy od dnia urodzenia dziecka, ponieważ od tego dnia uprawniona jest do zasiłku macierzyńskiego, a dodatek z tyt. urlopu wych. nie przysługuje osobie uprawnionej do zasiłku macierzyńskiego
to że dodatwk z tyt. wychowawczego się nie nalezy od dnia powodu to już wiem ale czy doliczać zasiłek macierzyński w tym przypadku?? ?????????//
przerwała urlop wychowawczy i od dnia porodu jest na urlopie macierzyńskim...