To dlaczego na zaświadczeniu z umowy zlecenia piszą że był zatrudniony od 01.01.2016 do 31.10.2016 a umowy były miesięczne?Gość pisze:Jakie bzdety- przecież na świadectwie nie mogą napisać , że był zatrudniony od czasu umowy zlecenia!
CZY TO JEST UZYSK?
- oko12
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/Stypendia
- Kontakt:
Re: CZY TO JEST UZYSK?
- oko12
- Referent
- Kontakt:
Elmer to dlaczego w def. zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej jest umowa zlecenie. W uzyskanych dochodach mamy wymienione uzyskanie zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej. I nigdzie nie jest napisane o okresach zatrudnienia.Elmer pisze:" na świadectwie pracy będzie że pracował od momentu umowy zlecenia i że nie było przerwy."
w życie tak nie będzie miał
"dla mnie umowa zlecenie jest takim samych zatrudnieniem jak pozostałe umowy"
nie jest. Umowa zlecenie to umowa cywilno-prawna. Umowa o pracę nie jest taką umową.
Po za tym Mamy stosować się do ustawy o pomocy państwa... i KPA a nie ustawy Prawo cywilne.
Ja wiem że Ty i dużo innych tak robicie, wiem że zdania są podzielone, ale tak jak napisałam zrobi jak uważa. Ja też mam mętlik w głowie, ale robię tak jak robiłam dotychczas. Powinno to być bardziej sprecyzowane. A tak każdy inaczej to interpretuje.
przecież zaświadczenie o okresie zatrudnienia to nie to samo co świadectwo pracyoko12 pisze:To dlaczego na zaświadczeniu z umowy zlecenia piszą że był zatrudniony od 01.01.2016 do 31.10.2016 a umowy były miesięczne?Gość pisze:Jakie bzdety- przecież na świadectwie nie mogą napisać , że był zatrudniony od czasu umowy zlecenia!
To jest inna sytuacja. Takie zaświadczenie jest prawidłowe, gdyż uwzględnia okres zatrudnienia na podstawie danego typu umowy, t.j. zlecenia.rysia pisze:oko12 pisze:To dlaczego na zaświadczeniu z umowy zlecenia piszą że był zatrudniony od 01.01.2016 do 31.10.2016 a umowy były miesięczne?Gość pisze:Jakie bzdety- przecież na świadectwie nie mogą napisać , że był zatrudniony od czasu umowy zlecenia!
- oko12
- Referent
- Kontakt:
No tak ale umowy też były miesięczne, i w takim wypadku byście nie brali.
Ale w sytuacji, kiedy macie zaświadczenie to liczycie.
Ale w sytuacji, kiedy macie zaświadczenie to liczycie.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Jedni by brali, inni nie.
- oko12
- Referent
- Kontakt:
Mam nadzieję, że w końcu kiedyś to ujednolicą.
Bo ciężko się pracuje. Pełno znaków zapytania.
Bo ciężko się pracuje. Pełno znaków zapytania.
Jestem świeżo po szkoleniu, na którym z uporem maniaka powtarzali że z umów-zleceń choćby były miesięczne przez rok podpisywane bez dnia przerwy z tym samym pracodawcą nie robi się ciągłości. Każdą taką umowę traktuje się jako odrębną- czyli z każdej uzysk i utrata oddzielnie
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
z każdej uzyskrabarbar pisze:Jestem świeżo po szkoleniu, na którym z uporem maniaka powtarzali że z umów-zleceń choćby były miesięczne przez rok podpisywane bez dnia przerwy z tym samym pracodawcą nie robi się ciągłości. Każdą taką umowę traktuje się jako odrębną- czyli z każdej uzysk i utrata oddzielnie

No oczywiste jest że uzysk z każdej umowy, która jest podpisana na co najmniej 3 miesiące. Ostatnie zdanie nie tyczyło się że uzysk z każdej miesięcznej umowy (skrót myślowy).
Oprócz CZY TO JEST UZYSK? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+ na pierwsze dziecko a koordynacja
średnie miesięczne wynagrodzenie z ostatnich 3 miesięcy
dokumenty do ROPS
500 +
ktoś wie??
dochód z działalności
zmiana nazwiska
Zapowiedź nowej wersji Oprogramowania Sygnity
Pilne!!!wszczęcie postępowania!!!!
Z pieniężnego na rzeczowe.
umorzenie postępowania 500+