czy to poprawna forma?

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Rita

czy to poprawna forma?

Post autor: Rita »

Czy prawidłowym jest przyznanie stypendium od września do grudnia- płatne w grudniu gotówką bez okazywania faktur oraz od stycznia do czerwca- płatne w czerwcu po dostarczeniu rachunków za zakupy dokonane od stycznia do czerwca?

Przejęłam stypendium - jest u nas taki zapis w regulaminie i jego muszę się trzymać. Ale czy jest to poprawna forma przyznania stypendium? Ustawa wyrażnie mówi,że świadczenie pieniężne bez faktur dajemy w ostateczności... :?
marta1234

Re: czy to poprawna forma?

Post autor: marta1234 »

ja mam cały czas ostateczność.
ela28

Post autor: ela28 »

u nas też zawsze ostateczność
Rita

Post autor: Rita »

A czy miałyście kiedykolwiek kontrole? Były jakieś uwagi w tej kwestii? U nas szczerze powiem,że tej kontroli (z tego co się orientuję) nigdy nie było.Co roku ktoś z urzędu przejmował stypendia i każdy robil na tej samej zasadzie. W 2012 zmieniono regulamin udzielania pomocy materialnej,ale nadal każdy stosował tą formę,którą opisałam. W 2015 UG "pozbył" się stypendium i nakazał realizować naszemu OPS.
anuśka

Post autor: anuśka »

U nas nigdy nie przelewamy po prostu pieniedzy. Wydatki musza byc potwierdzone fakturami i kontrol byla juz kiedys w urzedzie i dokladnie rok temu u nas i pierwsze co uslyszelismy to to ze cale szczescie wyplacamy na podstawie faktur
ODPOWIEDZ