Jest taka sytuacja: zagineła decyzja z Fa którą wysłalismy do komornika. Decyzja z dnia 1.10.2014. do dzisiaj brak zwrotki, dzwonilam tez do komornika i potwierdzil ze jej nie otrzymał. Wysłalismy więc fax-em i mamy potwierdzenie z faxu. Jednak pojawia sie problem ponieważ komornik (nie mając decyzji) wypłacił wierzycielce 11 zł z groszami w listopadzie. nie mamy dokładnej daty. Co zrobic w takiej sytuacji? Czy to sa NP?
odebrała decyzje 13.10. czyli jesli wypłata byla w litopadzie to by wychodzilo ze tak.
Jednak zastanawia mnie....
art. 2 pkt. 7) lit. d) mówi że: "NP oznacza to św. z FA - wypłacone w przypadku gdy osoba uprawniona w okresie ich pobieraniaotrzymała, niezgodnie z kolejnością określoną w art. 28, zaległe lub biezące alimenty, do wysokości otrzymanych w tym okresie alimentów."
Czy ma to jakies znaczenie ze zasądzone alimenty i wyplacane przez Fa to 250 zł na m-c a kwota któ dostała to 11 zł???
w takim razie ile jest nienaleznie pobranych? co ja mam egzekwować?
A jak to zrobić prawidłowo? najpierw wystepuje do komornika? czy wezwac ja do wyjasnień i wziąć oświadczenie? później robie decyzje zmieniającą, ustalająca NP i do zwrotu? Czy ktos miał taki przypadek i moze wzór decyzji? bardzxo prosze...