Kiedy ustawa wchodzi w życie?
Czy ktoś mi wyjaśni art.23 pkt 3 i powiązany z nim art. 26?
Mam Panią, pobiera świadczenie pielęgnacyjne na córkę-ważne do 31-03-2023. Raczej nie dostanie stopnia znacznego już. Czyli przedłużam do 30 września 2024 decyzję z automatu?
Decyzje przedłużone wcześniej, które cały czas wypłacam- zmieniam z urzędu do 30 września 2024?
czyli osoby które miały ważne orzeczenie do końca marca przedłużam im tak jak było dotychczas, a osoby które mają orzeczenie ważne do końca kwietnia to już nie?
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
do upływu 60. dnia od dnia odwołania stanu zagrożenia epidemicznego lub stanu epidemii, jednak nie dłużej niż do dnia wydania nowego orzeczenia o niepełnosprawności albo orzeczenia o stopniu niepełnosprawności.
To rozporzadzenie dotyczy przedłużenia do 30 kwietnia obowiązywania niektórych obostrzeń( noszenie maseczek w szpitalach i aptekach) w związku z wystąpieniem stanu zagrożenia epidemicznego. Sam stan zagrożenia jeśli nie zostanie odwołany osobnym rozporządzeniem to może sobie trwać i trwać.... .
Ostatnio zmieniony 30 mar 2023, 8:43 przez mara75, łącznie zmieniany 1 raz.