czy umorzyć???

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~Joanna

czy umorzyć???

Post autor: ~Joanna »

Pani x nie zgłosiła mi uzysku renty rodzinnej, którą otrzymał jej syn. Teraz wszystko wypłynęło więc orzekłam jej nienależnie pobrane świadczenia + odsetki. Ona złozyła mi wniosek o umorzenie przedstawiając dochody (tylko swoje) + faturę za energię elekt (200 zl) , artykuły spożywcze (400 zł) + z apteki (jest cukrzykiem) na kwotę 40 zł. Twierdzi, że syn jest pełnoletni (skończył 18 lat 15 lipca br) i sam prowadzi gospodarstwo domowe. Podpowiedźcie mi czy mam żądać jego dochodów tj. renty rodzinnej? Renta została przyznana w grudniu na jego matkę jako jego przedstawiciela. Łącznie mają duży dochód miesięczny bo 2.500 zł na 2 osoby a wydatki (te które przedstawiła) na kwotę 640 zł. Czy kierować się tylko sytuacją zdrowotną rodziny i uznać ją za szczególną okoliczność uzasadniającą umorzenie nienaleznie pobranych świadczeń rodzinnych??? Pozdrawiam
~kurde...

Re: czy umorzyć???

Post autor: ~kurde... »

Jesli jest z czego ściągnąć to ja bym ściągnęła...nie umarzać...
~Joanna

Re: czy umorzyć???

Post autor: ~Joanna »

a jak byś uzasadnił/ uzasadniła swoją decyzję. Masz jakieś propozycje???
ODPOWIEDZ