czy uprzedzacie o wizytach u kilentów?

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
Mirabelka
Referent
Zajmuję się: PS

Re: czy uprzedzacie o wizytach u kilentów?

Post autor: Mirabelka »

No nie, ale jeśli przedstawisz się, że jesteś z łopieki, czyli już sąsiedzi wiedzą, że dana rodzina siedzi w łopiece, to jest to niezgodne z przepisami. Nie podam paragrafu, bo nie chce mi się szukać, ale mieliśmy dośc mocne szkolenie na ten temat po tym jak klient narobił sporego rabanu, że łopieka pytała sąsiadów o rózne tam na jego temat, a sąsiedzi mu donieśli.Poza tym jak kto uważa, ale ja mam zdanie, ze łopieka to nie policja ;-).
Julia32
Referent
Kontakt:

Post autor: Julia32 »

Wszystko trzeba robić "z głową". Nie jestem za wypytywaniem sąsiadów o szczegóły pożycia naszego klienta, ale w pewnych przypadkach lepiej zapytać sąsiada (samemu oczywiście nic nie ujawniając o kliencie)i nawet tłumaczyć się z tego, niż odpuścić sobie i w razie jakiejś tragedii mówić sobie "dlaczego nie zapukałem do sąsiada"...
Wszystko jest możliwe. Niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu.
mikannn
Referent
Kontakt:

Post autor: mikannn »

no mam zdanie jak Julia. Z resztą u nas małe miasto więc wszyscy mnie znają i nie muszę się przedstawiać :) taki los.... przecież jak idę na wywiad to i tak wszyscy widzą gdzie i do kogo. Czapki niewitki nie posiadam :P Ale faktycznie trzeba być bardzo delikatnym w tej kwestii.
ODPOWIEDZ