Ok, rozumiem, ale czytałaś co jest na stronie Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej (ostatnie zdania). Jak nie można wejść na tę stronę, to podaję zdania końcoweAnn123 pisze:Witam od 1 stycznia zodnie z nowelizacją ustawy o wspiraniu rodziny placówka wsparcia dziennego może funkcjonować w strukturze ośrodka, pod warunkiem że spełnia wymogi lokalowe zgodnie z rozporządzeniem. Pozdrawiam
Jejku faktycznie- jest to nowy artykuł, który wchodzi od 1 stycznia 2016, a ja ciapa analizuję obecną wersję ustawy, tj, tę obowiązującą do końca grudnia 2015 i patrzę a tego 18 c nie ma, a jak mi teraz podpowiedziałaś to weszłam w tym moim programie w wersję od stycznia 2016 r. i faktycznie jest napisane jak bykann123 pisze:Czytałam ten komunikat sprawa faktu iż placówki nie mogą być w strukturze ośrodka dotyczy lat 2013 -2015 od stycznia 2016 zmianie ulegają przepisy prawa jak dobrze pamiętam jest to art 18 c ustawy o wspieraniu także od stycznia zmienia się zapis ustawy o pomocy społecznej który wskazuje o łączeniu instytucji pozdrawiam