Projekt 11.2.3 włączenie społeczne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 gru 2015, 11:27

Witam, proszę o informację jakie macie pomysły na finansowanie wkładu własnego?
Wkład własny to tylko lub aż 5%. Brak środków finansowych w budżecie OPS w rachubę wchodzi tylko finansowanie z istniejących już źródeł wsparcia (dodatek dla rodzin zastępczych, dla DPS, itp.) . A wkład własny w postaci energii elek., czy ogrzewania pomieszczeń związanych z realizacją projektu wynosi nie więcej niż 3000zł rocznie. Projekt to duża odpowiedzialność i ogrom pracy więc wkład własny w postaci wolontariatu pracowników nie wchodzi w rolę.
Micro

Napisano: 15 gru 2015, 10:46

Ja jestem z OPS i w ramach projektów wkładem własnym zawsze były zasiłki celowe, które tak czy inaczej wypłacamy naszym klientom :)
koordynator31

Napisano: 15 gru 2015, 11:11

u mnie zasiłki okresowe; jeszcze lepsze rozwiązanie, bo gmina wcale nie angażuje środków, nawet na zas. celowe
Potrzebna była tylko zgoda wojewody na przekwalifikowanie tego w planach finansowych na odpowiednie końcówki księgowe (długo się czeka, zwykle ok. 3-4 miesiące, ale zawsze się zgodzili).
odpowiedź

Napisano: 15 gru 2015, 13:46

Ale okresówki wliczacie na rodzinę, czy na osoby które sa uczestnikami projektu. W moim odczuciu okresówkę ciężej jest wyliczyć na etapie planowania a celówki wyliczamy na osoby i nie ma problemu a też tylko robimy przeksięgowanie w planie i wchodzi przez sesję rady miejskiej :)
Koordynator31

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x