czy weryfikujecie prawo do zasiłku pielęg. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 23 kwie 2015, 14:51

u nas aby nie dochodziło do takich sytuacji, podczas składania wniosku prosimy oprócz ksera dowodu osobistego i orzeczenia o niepełnosprawności, ksera ostatniej decyzji renty/emerytury. Wtedy mamy jasność kto ma taki dodatek. z KRUSu zawsze przysyłają nam chwilę wcześniej info kto będzie miał przyznany dodatek, z ZUSem trochę gorzej- zawsze po czasie, a wtedy zwroty kasy... sami raczej nie występujemy z pismami ;)
sd.

Napisano: 24 kwie 2015, 8:23

u nas zus wcale nie pisze info o przyznaniu dodatku
ja biore oświadczenie i decyzje jak ktoś ma rentę emeryturę
zresztą osoba ktora składa wniosek już we wniosku ma pouczenie ( którego i tak nie czytają ) kiedy zasiłek się nie należy ...
a kierownika współczuje
ja na pewno bym nie dała sobie żebym spłacała coś za co nie jestem winna bo to świadczeniobiorca jest zobowiązany powiadomić organ wypłacający świadczenia o każdej zmianie w sytuacji rodziny i basta !
asiak

Napisano: 24 kwie 2015, 8:26

tak samo jak asiak bierzemy decyzje z rent emerytur
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 24 kwie 2015, 13:44

Oczywiście, ze weryfikujemy....
VISA

Napisano: 24 kwie 2015, 14:49

Pomimo, że nie ma takiego obowiązku, to u nas jest taka weryfikacje przeprowadzana z prostej przyczyny-by nie bawić sie potem w zwroty, gdyż często ludzie zgłaszają po fakcie, wiec wolimy działać zapobiegawczo :) a kierownika jednej forumowiczki to współczuje szczerze, nie dajcie sie tam g.n.o.i.ć.
LOL

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x