możemadzix pisze:Pani teraz przekracza dochód z 2017 r. - decyzja odmowna, ale z PITu wynika, że dochodem za 2018 rok kwalifikuje się, czy może w listopadzie 2019 r. złożyć ponownie wniosek ?
Co to znaczy, że nie może złożyć? Kopa i za drzwi? A jak przyśle wniosek pocztą? W listopadzie złoży wniosek, udokumentuje dochód utracony i co zrobicie? Dacie odmowę, z uwagi na to że już była odmowa, mimo że spełnia warunki przyznania?Ulciak pisze:U nas nie może złożyć drugi raz, ze względu na powagę rzeczy osądzonych.
Dlatego jeśli dochód przekracza mówimy ludziom, żeby wycofali wniosek, bo jak damy odmowną to nie można jej później zmienić na przyznającą.
Ja mam mieszane uczucia, ale kierowniczka takie wieści przywoziła ze szkoleń i nasi mecenasi też tak mówią.
Ulciak pisze:U nas nie może złożyć drugi raz, ze względu na powagę rzeczy osądzonych.
Dlatego jeśli dochód przekracza mówimy ludziom, żeby wycofali wniosek, bo jak damy odmowną to nie można jej później zmienić na przyznającą.
Ja mam mieszane uczucia, ale kierowniczka takie wieści przywoziła ze szkoleń i nasi mecenasi też tak mówią.
Nie w tym sensie, że nie może złożyć, bo tego nikt nie zabroniludek pisze:Co to znaczy, że nie może złożyć? Kopa i za drzwi? A jak przyśle wniosek pocztą? W listopadzie złoży wniosek, udokumentuje dochód utracony i co zrobicie? Dacie odmowę, z uwagi na to że już była odmowa, mimo że spełnia warunki przyznania?Ulciak pisze:U nas nie może złożyć drugi raz, ze względu na powagę rzeczy osądzonych.