jeśli osoba otrzymuje niekorzystne orzeczenie po odwołaniu to wygaszacie decyzję przedłużającą z covid, czy tylko upinacie nowe orzeczenie ?
Pani miała śp na córkę, przedłużenie covid, odwołanie, decyzja II instancji wydana 1 września 2021 r. utrzymuje w mocy niekorzystne orzeczenie teraz
Pani składa wniosek na ŚP na męża (ma znaczny stopień) pójdzie do SKO, muszę "wyczyścić" sprawę córki
czy za wrzesień powinnam za 1 dzień wypłacić czy cały wrzesień na córkę ? i co z decyzją przedłużającą ? jaką macie praktykę ?
czy wygaszacie/uchylacie decyzje covidowe ?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: czy wygaszacie/uchylacie decyzje covidowe ?
U mnie Pani w połowie czerwca miala II niekorzystne orzeczenie juz z odwołania. Wardach kazał wypłacić za czerwiec a od lipca uchylenie. I tak też zrobiłam
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Nie wiem na jakiej podstawie to uchylenie... Decyzje Covidowe wygasają z mocy prawa i nie potrzeba ich uchylać, chociaż różnie interpretujemy datę ich wygaszenia. Z uwagi na zasadę pisemności piszemy do akt i wysyłamy stronie krótką informację, że decyzja covidowa ulega wygaszeniu od ... + dwa zdania dlaczego.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
czyli moja decyzja ulega wygaszeniu od 2 września ? czy od 1 października ?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak teraz jeszcze myślę, wygasa 2 września a wypłacam za cały wrzesień ?
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
To wszystko zależy czy połączyłaś przepis covidowy art.15h z art.24 ust.4 naszej ustawy. Ja bym płacił cały wrzesień bo u mnie przyznaje się do ostatniego dnia miesiąca zgodnie z naszą ustawą. Nawet bym płacił październik ale to już indywidualna interpretacja każdego Ośrodka.
Abstrahując od interpretacji, zaznaczę że ta decyzja 2 instancji to jeszcze musi być doręczona więc na pewno nie będzie to 2 września (jeżeli chcesz dzielić na dni).
Abstrahując od interpretacji, zaznaczę że ta decyzja 2 instancji to jeszcze musi być doręczona więc na pewno nie będzie to 2 września (jeżeli chcesz dzielić na dni).
Oprócz czy wygaszacie/uchylacie decyzje covidowe ? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Ha przeliczeniowe kiedy
SKO odmówiło zmiany własnej decyzji i przekazało sprawę nam do ponownego rozpatrzenia
SIO MEN
Świadczenie pielęgnacvyjne a emerytura
zwrot ZDO
Covid obniżenie dochodu z działalności w roku bazowym 2020
Dochód po urlopie wychowawczym w roku bazowym
decyzja ZP przekazana z innego ośrodka do wypłaty - jak w SYGNITY ?
koordynacja
wniosek przez ePuap
orzeczenie KRUS
Proszę o pomoc, świadczenie pielęgnacyjne.
Skład rodziny oraz dodatek z tyt. Wielodzietności
Jak robicie z urlopem wychowawczym
dochód ryczałt
nieletnia