SKO odmówiło zmiany własnej decyzji i przekazało sprawę nam do ponownego rozpatrzenia
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
- Kontakt:
SKO odmówiło zmiany własnej decyzji i przekazało sprawę nam do ponownego rozpatrzenia
SKO wydało decyzję utrzymującą w mocy naszą w dniu 20.07.2021r. W sierpniu strona wystąpiła do SKO z wnioskiem o zmianę ich decyzji w zwiazku z zawieszeniem emerytury. SKO odmówiło zmiany własnej decyzji i przekazało nam, uzasadniając że ten wniosek strony o zmianę decyji (zwykłe pismo) należy traktować jako wniosek o ustalenie prawa do świadczenia. Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim. Powiedzcie czy teraz mam wezwać strone z art. 24 a ust 1 i 2 do złożenia prawidłowego wniosku i dołączenia dokumentów? Tylko teraz nie mam do końca okreslonego wzoru wniosku????
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: SKO odmówiło zmiany własnej decyzji i przekazało sprawę nam do ponownego rozpatrzenia
Daliście odmowę na ŚP i SKO utrzymało Wam w mocy? I teraz strona składa o zmianę decyzji SKO? To tak nie działa.
Wasza decyzja odmowna jest ważna, a skoro zmienił się stan faktyczny i strona składa wniosek de facto o przyznanie świadczenia, to rozpatrujecie, a do SKO tylko odwołanie.
Wasza decyzja odmowna jest ważna, a skoro zmienił się stan faktyczny i strona składa wniosek de facto o przyznanie świadczenia, to rozpatrujecie, a do SKO tylko odwołanie.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Re: SKO odmówiło zmiany własnej decyzji i przekazało sprawę nam do ponownego rozpatrzenia
stan faktyczny się zmienił i strona złożyła do SKO wniosek o zmianę ich decyzji, tylko że SKO przesłało ten wniosek do nas, jako organu właściwego...
teraz nie wiem bardzo co mam zrobić? wezwać stronę do złożenia prawidłowo wypełnionego wniosku czy w ogóle do złożenia wniosku o ustalenie prawa????

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Ja bym wezwała do poprawienia i uzupełnienia poprzez złożenie wniosku o ustalenie prawa na formularzu.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Oprócz SKO odmówiło zmiany własnej decyzji i przekazało sprawę nam do ponownego rozpatrzenia - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zagwostka
wstrzymanie wykonania decyzji, wznowienie
wychowawczy
wartość kwoty zwrotu z tytułu niewykorzystanej ulgi na dzieci a rozwód
postanowienie sądu - piecza zastepcza
alimenty od listopada 2020
Składka zdrowotna od 13-stej emerytury
Ha przeliczeniowe kiedy
SIO MEN
Świadczenie pielęgnacvyjne a emerytura
zwrot ZDO
Covid obniżenie dochodu z działalności w roku bazowym 2020
Dochód po urlopie wychowawczym w roku bazowym
decyzja ZP przekazana z innego ośrodka do wypłaty - jak w SYGNITY ?
czy wygaszacie/uchylacie decyzje covidowe ?
koordynacja