Są sytuacje,gdy w jednym czasie klient ubiega się o dwie formy pomocy. Czy wystarczy zrobić jeden wywiad i zawnioskować w nim na przykład o zasiłek okresowy i posiłek dla dziecka w szkole ,czy należy zrobić dwa wywiady z tą samą datą?
jeden wystarczy
Wyobraź sobie sytuację, gdy rodzina się kwalifikuje do pięciu form pomocy... będziesz robić 5 wywiadów? Wywiad jest jeden, decyzji może być więcej (na podstawie tegoż wywiadu).
ale co was bardziej dziwi - pytanie czy odpowiedź?
Jeśli pytanie, nie dziwcie się tak bardzo. Sama miałam sytuację, że musiałam przepisywać wywiad (duży) dwa razy, i brać na każdym komplet podpisów. Rodzina starała się o dwie różne formy (zasiłek i usługi) i nie dało się, no po prostu nie dało się przyznać tego na jednym wywiadzie. Zareagowałam nerwowo, ale po odpowiedniej reprymendzie pań urzędniczek obrabiających wywiady, poddałam się. Przepisałam, poszłam po drugie podpisy, udałam durnia. Trudno. Tak też bywa.
nie dziwię się żadnemu pytaniu
To ja zadam pytanie o dochód z pracy dorywczej.
Czy zawsze dochód z pracy dorywczej wliczamy do dochodu rodziny lub osoby?
Cz jeżeli klient oświadczy, że w poprzednim miesiącu uzyskał dochód z pracy dorywczej, a w tym mc nie podejmuje pracy - traktujecie ten dochód jako utracony?
A co będzie jeżeli w styczniu oświadczy, że jednak pod koniec grudnia podjął pracę dorywczą i coś dorobił? Na dzień wywiadu jeszcze o tym nie wiedział.
DO Aleksandra 56 oraz do ona ona ona
Pewnie że śmieszne jest to ze pytanie zadaje stażysta..!!! Ale najbardziej śmieszne jest to ze taka osoba młoda stażem pyta się swojej pani podopiecznej na stażu lub innej w celu uzyskania informacji dotyczącej zadania wykonywanego przez stażystę, i taka pani odpowiada wymijająco albo nic nie mówi bo po co udzielić informacji takim stażystom!!! I tu dla mnie jest śmieszne że takie Panie "nic nie wiedzą" mimo doświadczenia 10 lat, 5 lat lub więcej
Wiem bo sama byłam na stażu i ciężko było cokolwiek uzyskać. Chyba sami z siebie się śmiejecie!