Utworzenie Punktu Interwencji Kryzysowej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 gru 2015, 20:48

W naszym mieście, w okolicy nie ma Punktu Interwencji Kryzysowej. W Ośrodku mamy zespół interdyscyplinarny, psychologa, prawnika, współpracujemy z służbami- policją, sądem, prokuraturą, placówkami oświatowymi itp. w powiecie mamy program korekcyjno-edukacyjny dla sprawców, do którego kierujemy sprawców. Jako OPS działamy prężnie w sferze przemocy- nie możemy utworzyć Ośrodka Interwencji Kryzysowej, bo nie mamy miejsca noclegowego, ani osobnego lokalu, w którym można by prowadzić miejsce noclegowe. Jak można utworzyć taki Punkt (czy może Ośrodek)- od czego zacząć?Napisać program, przedstawić radzie miejskiej, która ma podjąć uchwałę. Jak się do tego zabrać i co musi być spełnione? Czy taki Punkt musi mieć osobnego kierownika czy koordynatora (Ośrodek pewnie tak). Proszę o wyjaśnienie.
Martex
Referent
Od: 21 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.pl

Napisano: 03 gru 2015, 22:27

ops nie musi się zająć utworzeniem takiego punktu, spróbuj się dogadać z burmistrzem i utworzyć taki punkt z miejskiego programu profilaktycznego - czyli z korkowego.........
działalność punktu musi być zawarta w gminnym programie rozwiązywania problemów alkoholowych, całość finansowana z budżetu gminy;
ktosik

Napisano: 05 gru 2015, 12:00

ktosik pisze:ops nie musi się zająć utworzeniem takiego punktu, spróbuj się dogadać z burmistrzem i utworzyć taki punkt z miejskiego programu profilaktycznego - czyli z korkowego.........
działalność punktu musi być zawarta w gminnym programie rozwiązywania problemów alkoholowych, całość finansowana z budżetu gminy;
No wiem, ale burmistrz pyta o radę mnie, tj. dyrektora OPS. A kto byłby zatrudniony w takim Punkcie? Jak to pogodzić z czasem pracy. Jakby to było, np. w sobotę wydarza się jakieś zdarzenie kryzysowe. No i co? Kto jedzie na interwencję? Nie chodzi mi tu tylko o policję? Jak z czasem pracy? Jak to w ogóle ugryźć?
Martex
Referent
Od: 21 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.pl

Napisano: 07 gru 2015, 9:13

podaj swojego e-maila to napiszę..........
ktosik

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x