Czy występujecie z wn. do innej gm że się nie ubiegali...? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 28 kwie 2015, 13:34

WE WNIOSKU NA BECIKOWE NIE MA TAKIEGO OŚWIADCZENIA, w ZP i ZR nie sprawdzałam.
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2015, 20:50

Iks pisze:
To ja pisze:U mnie na wniosku pisza adres zameld i zamieszk jak sue roznia to pisze wniosek do gminy lepiej napisac niz pozniek ktos mialby ci powiedziec ze nie sorawdzilas itp
A w którym miejscu we wniosku masz miejsce na wpisanie adresu zameldowania?

A w srakim :) pod spodem pod adresem zamieszkania maja mi wpisywać. To ze nie ma wydzielonego miejsca nie oznacza ze nie można tego robić . Jak ustawodawca tego nie przewidzial to ja to robię. A ty Iks jak będziesz tak ufał ludziom na te ich oświadczenia które żadnej mocy prawnej tak naprawdę nie maja to daleko nie pociagniesz . Bo wiesz jak wyglada sprawa w prokuraturze ? Na pytanie dlaczego Pan/ Pani taki napisał/a jest odpowiedz - przez pomyłkę . A chciałem ci przypomnieć ze wydajesz publiczne pieniądze i masz to robić z głowa a nie przepisami
to ja

Napisano: 29 kwie 2015, 7:48

to ja pisze: ich oświadczenia które żadnej mocy prawnej tak naprawdę nie maja
:?:
Art. 75. § 1. Jako dowód należy dopuścić wszystko, co może przyczynić się do wyjaśnienia sprawy, a nie jest sprzeczne z prawem. W szczególności dowodem mogą być dokumenty, zeznania świadków, opinie biegłych oraz oględziny.

§ 2. Jeżeli przepis prawa nie wymaga urzędowego potwierdzenia określonych faktów lub stanu prawnego w drodze zaświadczenia właściwego organu administracji, organ administracji publicznej odbiera od strony, na jej wniosek, oświadczenie złożone pod rygorem odpowiedzialności za fałszywe zeznania. Przepis art. 83 § 3 stosuje się odpowiednio.

a dodatkowo mamy ustawę "o usunięciu barier administracyjnych"
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 9:03

I tak zastrachane biurwowe nadgorliwce wymyślają coraz to kolejne kwity, żeby sobie tyłek maksymalnie zabezpieczyć i komuś życie uprzykrzyć. Całe życie oparte na zasadzie - jak najdalej wszystko od siebie odsunąć i jak najwięcej zwalić na innych. A jeszcze jak jacyś kretyni, dopiero co przeszkoleni na kontrolę przyjadą, a na świadczeniach siedzi debil bez mózgu,ale po rodzinie i nie ma nic do powiedzenia bo nic nie wie to już do całkowitych bezsensów dochodzi. Razem potrafią taki dokument wymyślić, takie oświadczenie, takich dokumentów zażądać, że nic tylko po Jaworowicz zadzwonić. A jak spotykam się z ludźmi ze świata i mówią oni, że muszą do świadczeń rodzinnych dostarczać oryginały nakazów podatkowych, oryginały aktów urodzenia, zaświadczenia o zarejestrowaniu w PUP, to już mnie całkiem krew zalewa.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 9:32

to ja pisze:masz to robić z głowa a nie przepisami
spadłem z krzesła, normalnie spadłem z krzesła - ze śmiechu :lol:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 9:58

Po co Ci adres zameldowania i że będziesz mieć z tego miejsca zaświadczenie, jak osoba może się ubiegać w każdym GOPS-ie w Polsce. ;-) Stosujecie jakieś gotowe oświadczenia ??? (jeżeli tak to tylko dla wnioskodawcy, czy dla obojga rodziców)
Basia09

Napisano: 29 kwie 2015, 10:21

Iks pisze:
jak się nie połamałeś to się nie liczy ;) :lol: :P
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 12:29

No nie. Ale prawie się udławiłem.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2015, 14:00

Iks pisze:
Szkoda ze sie przy tym nie zabiłeś jednego mądrego na tym forum byłoby mniej
ljhfs

Napisano: 30 kwie 2015, 7:41

Też żałuję, nie musiałbym czytać tak błyskotliwych ripost od anonimowych trolli :)
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x