skladasz wniosek jako opiekun prawny na dziecko objete opieka, w skladzie rodziny masz tylko dziecko objete opieka, wiec w tej rodzinie z tego wniosku uprawnione do zasilku rodzinnego jest jedno dziecko i dlatego dodstaniesz odmowe na wielodzietnosc...wielodzietnosc przysluguje na trzecie i kolejne uprawnione do zasilku dziecko z rodziny (a rodzine okresla sklad rodziny w konkretnym wniosku)..w twoim wniosku sklad rodziny to jedno dziecko
ok znam definicje rodziny, ale Pani ma prawo do zasiłku na 3 dzieci i teraz bedzie prawo do zasilku na 4 dziecko, a w ustawie dzieckiem jest tez dziecko pozostajace pod opieka prawną, w definicji wielodzietnosci również jest mowa ze przysługuije na dziekco pod opieka prawna, czyli zakladacie ze tylko TROJACZKI wnuków tak? albo i czworaczki i wtedy wielodzietnosci tylko?
to, że wielodzietności nie dostanę to ja rozumiem i dla mnie to logiczne i nawet nie chcę o to wnioskować... o wiele bardziej mnie interesuje ten zasiłek rodzinny na moją 16-letnią córkę....
z tego co zrozumiałam to mogę dalej na nią pobierać ale do kiedy? do czasu kiedy ukończy 18 lat?