czy zabiorą mi rodzinne? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 09 sty 2014, 16:39

_m_ ma racje
~wika

Napisano: 09 sty 2014, 16:41

art. 3 pkt 4 plus art. 12a
~pol

Napisano: 09 sty 2014, 16:43

skladasz wniosek jako opiekun prawny na dziecko objete opieka, w skladzie rodziny masz tylko dziecko objete opieka, wiec w tej rodzinie z tego wniosku uprawnione do zasilku rodzinnego jest jedno dziecko i dlatego dodstaniesz odmowe na wielodzietnosc...wielodzietnosc przysluguje na trzecie i kolejne uprawnione do zasilku dziecko z rodziny (a rodzine okresla sklad rodziny w konkretnym wniosku)..w twoim wniosku sklad rodziny to jedno dziecko
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2014, 16:46

ok znam definicje rodziny, ale Pani ma prawo do zasiłku na 3 dzieci i teraz bedzie prawo do zasilku na 4 dziecko, a w ustawie dzieckiem jest tez dziecko pozostajace pod opieka prawną, w definicji wielodzietnosci również jest mowa ze przysługuije na dziekco pod opieka prawna, czyli zakladacie ze tylko TROJACZKI wnuków tak? albo i czworaczki i wtedy wielodzietnosci tylko?
~pol

Napisano: 09 sty 2014, 16:47

to, że wielodzietności nie dostanę to ja rozumiem i dla mnie to logiczne i nawet nie chcę o to wnioskować... o wiele bardziej mnie interesuje ten zasiłek rodzinny na moją 16-letnią córkę....

z tego co zrozumiałam to mogę dalej na nią pobierać ale do kiedy? do czasu kiedy ukończy 18 lat?
~Matka petent

Napisano: 09 sty 2014, 16:48

narazie do konca pazdziernika 2014 Pani bedzie pobierac, od wrzesnia 2014 nowy wniosek trzeba bedzie zlozyc
~pol

Napisano: 09 sty 2014, 16:51

dziękuję Wam bardzo za uspokojenie mnie i za odpowiedzi, pozdrawiam
~Matka petent

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x