Czy zabiorom mi pielegnacyjne ? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 16 lut 2016, 11:09

Za opiekę nad synem pobieram 1300. Syn znalazł sobie 12 lat starszą kochankę i przeprowadził się do niej.Tak sobie go owinęła że ani mysli wracać do domu. Czy zabiorom mi świadczenie za to że się nim nie opiekuję ? Nie które sąsiady zazdroszczom mi tych pieniędzy i teraz kiedy nie ma go w domu mogom donieść na mnie. Już się pytają gdzie jest syn. Czy mogę siłą zmusić syna do powrotu do domu ? Czy jak w pomocy społecznej napiszę oświadczenie, że chodzę do niego gotuje mu, sprzątam, piorę będom mi dalej płacic ?
kxrex

Napisano: 16 lut 2016, 14:16

na pewno ZABIOROM:D
ops123

Napisano: 16 lut 2016, 14:40

Jak sie dowiedzą i mi zabiorom a syn wróci do domu zacznom mi znowu płacić ?
kxrex

Napisano: 16 lut 2016, 17:13

Nie wierz w kłamstwa! Dopóki Twój syn zgodnie z orzeczeniem wymaga opieki, ośrodek nie ma prawa pozbawić Ciebie świadczenia. Jeżeli zażądają wyjaśnień napisz zgodnie z prawdą, że opiekę nad nim sprawujesz w jego nowym miejscu zamieszkania. Gdyby Ci uchylili decyzję przyznającą, odwołuj się. Twój syn pomimo, że jest niezdolny do samodzielnej egzystencji, ma prawo do własnego życia.
alexandria

Napisano: 16 lut 2016, 18:22

kxrex pisze:Jak sie dowiedzą i mi zabiorom a syn wróci do domu zacznom mi znowu płacić ?
"zgaga" czy jak ci tam. Dostaniesz podwójnie. Za opiekę nad synem i jego kochanką.
Gość

Napisano: 16 lut 2016, 18:44

Ona ma umiarkowany stopień ale kamień spad mi z serca że nie zabiorom mi 1300 .A jak wprowadzom pozwolenie na prace morze uda mi sie jeszcze dorobić .
kxrex

Napisano: 16 lut 2016, 20:09

Tak w gopsie powiedz prawdę.Jak ci się zapytają jak się nim opiekujesz i jakiej pomocy udzielasz,to powiedz że mu głównie kupujesz prezerwatywy i zanim puknie swoją lady zakładasz mu na małego.Po wszystkim zdejmujesz.Ośrodek pewnie uzna to za wystarczające sprawowanie opieki i świadczenia nie zabierze :lol:
egon

Napisano: 16 lut 2016, 21:42

kxrex pisze:Ona ma umiarkowany stopień ale kamień spad mi z serca że nie zabiorom mi 1300 .A jak wprowadzom pozwolenie na prace morze uda mi sie jeszcze dorobić .
Zatrudniom, ale do mycia iglicy na Pałacu Kultury. Bez zabezpieczeń. Ale najpierw to tam będziesz musiał się wdrapać.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x