czy zabralibyście ZR - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 14 lut 2014, 11:25

zgadzam się z malgo
~dzela

Napisano: 14 lut 2014, 11:26

ale ona nie jest osobą samotnie wychowującą dziecko, jest ojciec dziecka i czy to konkubent czy mąż nie ma znaczenia, jak mąż wyjedzie na rok czy zamkną go to też tak podejdziesz do sprawy?
~malgo

Napisano: 14 lut 2014, 11:27

nie, bo mężatka nie jest osoba samotnie wychowująca, pozatym gdybym był przekonany do swojego rozumowania to nie zakładałbym wątku
~TS

Napisano: 14 lut 2014, 11:30

Ta kobieta też nie jest samotnie wychowującą dzieci, podała do składu rodziny ojca dzieci jego dochody, a teraz gdy siedzi dochody dzielisz nie na 4 osoby a na 3 osoby i po sprawie.
ja pikolę, ale jesteś trudny, współczuje twoim petentom.
~malgo

Napisano: 14 lut 2014, 12:02

tak jak malgo zasiłek rodzinny pozostaje
Alina
Praktykant
Od: 09 sty 2006, 14:44
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2014, 12:46

pewnie,ze nie jest samotna, to ze jej faceta posadzili nie znaczy,ze juz nie sa w zwiazku...na widzeniach to moga sobie jeszcze nastepne dzieciatko zrobic i co wtedy powiesz TS?
jesli facet utracil dochodu (zwolnili go z pracy itp) to jego dochodow nie ma i juz, jelsi nie moga byc utrata to jego dochody liczysz rodzinie dalej a dzielisz dochod rodziny na czlonkow rodziny bez pana,ktory ma teraz panstwowy wikt i opierunrek - jelsi kryterium jest spelnione zasilki wyplacasz dalej
~bb

Napisano: 14 lut 2014, 12:49

TS - nie wszyscy tak od razu \'wyrzucaja\" z rodziny swoich bliskich kiedy trafia do ZK...jesli pan nabroil tyle ze jego pani postanowi sie na niego wypiac i uznac,ze \"z nimi koniec\" to bedzie musiala pojsc do sau i zasadzic alimenty (aby otrzymywac swiadczenia),ale jesli bedzie na niego wiernie czekac(no moze niekoniecznie wiernie, ale czekac:)) to nadal tworza rodzine i ona nie jest osoba samotnie wychowujaca
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2014, 13:16

dzieki za te głosy rozsądku, ja tez mam wątpliwosci, dlatego pytam. Poza tym to nie ja tu decyduje, tylko p. kierownik, postaram sie go jeszcze przekonać
~TS

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x