czy zaliczacie ?
czy zaliczacie ?
czy zaliczacie faktury na duże kwoty na oświadczeniach ? pani mi napisała ośw. o zakupie laptopa na kwotę ponad 1000 zł...
Re: czy zaliczacie ?
Nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie w regulaminie jest jasno, mają być faktury więc żadnych oświadczeń dot. zakupów nie przyjmuję.
W regulaminie mam rozliczanie po umowach kupna sprzedaży i na kwoty nie patrzę, to sprawa interesanta.
ja mam w regulaminie tak " ... na podstawie przedstawionych imiennych dowodów zapłaty(np. faktury, rachunki) oraz innych dowodów zakupów (np. na podstawie zaświadczenia wystawionego przez szkołę, do której uczęszcza uczeń)"
jak widać jest to katalog otwarty
dowodem zakupu może też być umowa kupna- sprzedaży, czy oświadczenie
ludzie odkupują przecież używane podręczniki
nikogo nie możemy zmusić do kupowania nowych
jeśli macie uchwały, które dopuszczają tylko faktury i rachunki,to moim zdaniem ograniczają one prawa ludzi
owszem w przypadku oświadczeń i umów rodzi się okazja do kombinowania
w przypadku podręczników- wzięłabym oświaczenie,czy umowę i ewentualnie jakieś poświadczenie ze szkoły,że uczeń rzeczywiście książki ma
w przypadku komputera to hmmmm, na szczęście takiego przypadku jeszcze nie miałam:)
jak widać jest to katalog otwarty
dowodem zakupu może też być umowa kupna- sprzedaży, czy oświadczenie
ludzie odkupują przecież używane podręczniki
nikogo nie możemy zmusić do kupowania nowych
jeśli macie uchwały, które dopuszczają tylko faktury i rachunki,to moim zdaniem ograniczają one prawa ludzi
owszem w przypadku oświadczeń i umów rodzi się okazja do kombinowania
w przypadku podręczników- wzięłabym oświaczenie,czy umowę i ewentualnie jakieś poświadczenie ze szkoły,że uczeń rzeczywiście książki ma
w przypadku komputera to hmmmm, na szczęście takiego przypadku jeszcze nie miałam:)
Oprócz czy zaliczacie ? - Stypendia przeczytaj również:
LICZYCIE DOJAZDY
jaką wydać decyzję
Mądre głowy pomocy
nie chodzi do szkoły
Zasiłek szkolny
STYPENDIUM NA STUDIA ZA ROK A JA PRACUJE
faktury na styp. zaVII, VIII 2015 honorujecie w przyszł. r.
dochod jednorazowy
BABCIA NA WNUCZKĘ
rodzaj szkoły czy nalezy się stypendium?
Wójt czy OPS
Od kiedy przyznać decyzję????
zwrot nienależnie pobranego stypendium
i co teraz?
kwota stypendium
jak wypłacac stypendia