CZY ZNACIE WYROKI - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 21 sty 2014, 10:51

czy znacie jakieś wyroki sądu przemawiające za odmową prawa do SZO - pani jest zarejestrowana w PUP
~elka

Napisano: 21 sty 2014, 11:08

?????? BARDZO MI JEST TO POTRZEBNE
~elka

Napisano: 21 sty 2014, 11:17

myślę, że nie są Ci potrzebne wyroki - masz ustawę, w której jasno jest napisane \"rezygnacja z zatrudnienia\" a rejestracja w PUP nie jest rezygnacją, ja się powłuję na definicję zatrudnienia i SKO utrzymuje w mocy moje decyzje, mam nawet decyzję, gdzie Pani zrezygnowała z podjęcia zatrudnienia, które proponował jej PUP - dałam odmowę, bo przepis tak nakazuje - i SKo utrzymało w mocy moją decyzję... ta ustawa - to nie uznaniówka - masz jasno napisane - REZYGNACJA - nie ma tak tzw.: \"luzu ustawowego\" więc nie ma co kombinować
~kaśka

Napisano: 21 sty 2014, 11:20

a moje sko przyznaje, zwłaszcza jak wcześniej było śp bo : jak można odmówić świadczenia kiedy wcześniej osoba pobierała podobne i gdzie trzeba było zrezygnować lub nie podejmować zatrudnienia ;/
~ewalu

Napisano: 21 sty 2014, 11:26

Niestety ale w ostatnim okresie czasu sądu idą w kierunku interpretacji iż osoba zarejestrowana w biurze pracy, wyrejestrowując się \"rezygnuje z zatrudnienia\", rezygnuje z potencjalnej pracy itd.
~ja

Napisano: 21 sty 2014, 11:27

myślę, ze ma to związek z nadchodzącymi zmianami i szumem w mediach o pokrzywdzonych opiekunach
~ewalu

Napisano: 21 sty 2014, 11:28

ja dałam odmowę i kolegium oczywiście uwaliło naszą decyzję ponieważ wskazała iż fakt przebywanie w PUP JEST TEŻ REZYGNACJĄ Z ZATRUDNIENIA MASAKRA
~KAŚKA

Napisano: 21 sty 2014, 11:33

ALE WNIOSKODAWCZYNI JEST NADAL ZAREJESTROWANA W PUP
~elka

Napisano: 21 sty 2014, 11:40

daj odmowę i niech się odwoła do sko
~ewalu

Napisano: 21 sty 2014, 13:16

kierownik nasza żada wyroków jeżeli ktoś ma bardzo proszę
~elka

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU