żona składa na ŚP na męża. Złożyła na starym wniosku, co teraz???? Jakie dokumenty od niej brać??? orzeczenie-znaczny, odpis aktu małżeństwa i oświadczenie żony że nie podejmuje pracy i nie ma ustalonego prawa do emerytury, renty..... - te mam.
w sumie to nie przetrabialam jeszcze takiej sytuacji,ale wydaje mi sie,ze aby ustalic prawo do SP(czy chocby jego brak) wazne jest rozstrzygniecie co do szo (skoro wczesniej o to zlozyla wniosek), wiec poki tego rozstrzygniecia nie ma, to za bardzo nie ma jak zakonczyc postepowania o SP..wiec chyba nalezaloby zawiesic postepowania do czasu rozwiazania sprawy z szo...to jedno, a co do wniosku na zlym druku - to chyba tez wezwalabym pania,zeby zlozyla go na obowiazujacym druku,bo ten ,ktory wplynal juz nie obowiazuje
nie wiem co robić, bo strona i tak dostanie odmowę na ŚP....
mi mecenas kazał rozpatrywać bo to inna sprawa niż SZO, tylko mam watpliwości i chciałam się upewnic, co inni by zrobili....
w sumie w ustawie jest zapis że nie mozna pobierać jednocześnie ŚP i SZO, bo jakby jakimś cudem z odwołania jej przyznali i to i to to klops....
może ktoś jeszcze miał coś takiego